2011. máj 17.

Adrian Newey-nak esze ágában sincs más csapathoz szerződni

írta: FormaNet
Adrian Newey-nak esze ágában sincs más csapathoz szerződni

Nemrégiben már kiderült, hogy a Red Bull főtervezőjét, Adrian Newey-t 2009-ben a Ferrari is megkereste egy ajánlattal, melyet a szakember visszautasított. Ezt a pletykát Newey akkor megerősítette, most pedig egy brit napilapnak a The Guardiannak adott interjúban elmondta, hogy továbbra sem gondolkodik azon, hogy a legendás olasz istálló színeit képviselje, továbbá beszélt a csapat pilótáinak teljesítménybeli különbségéről, és bevallotta, hogy olykor bizony ő is tart az alkotói válságtól. 


"A Ferrari egy nagy csapat, sok versenyző enged ennek a Ferrari szerelemnek, és persze a mérnököket sem hagyja hidegen. De én nem megyek a Ferrarihoz. Ennek egyik oka, hogy a családom (négy gyermeke van Newey-nak) itt él Angliában. Mindemellett én már a kezdetek óta része vagyok a Red Bullnak, és amit elértünk az hatalmas elégtétel számomra. Nem vágyom arra, hogy máshol dolgozzak a F1-ben" – jelentette ki az 52 éves szakember, aki arról is beszélt, hogy annak ellenére, hogy eddigi pályafutása során számtalan autót tervezett már, még mindig tele van gondolatokkal és ötletekkel, bár nem tagadja, hogy olykor úgy érzi „alkotói válságba” juthat. 

"Az ötlet egy nagyon érdekes és meghatározatlan dolog nem igaz? Az agy egy vicces szerkezet. Gyakran például a zuhany alatt vagy éppenséggel séta közben jön egy ötlet, és az agy máris el kezd ketyegni. Néha pedig úgy érzi az ember, hogy kiüresedett. Ez olyasmi, mint az írói válság. Egy új autó tervezésének kezdetekor azt hiszem, hogy már az összes ötletemet megvalósítottam. És felteszem a kérdést: Most mi lesz? Aztán ahogy haladnak a dolgok, úgy jönnek az új ötletek is"- mesélt munkájáról, ami pedig a Red Bull versenyzőit illeti, a Sebastian Vettel és Mark Webber közti teljesítménykülönbséget Newey sem tagadta, és jól látja, hogy ez a különbség idén most nagyobb lett a tavalyihoz képest. A főtervező ezt elsősorban a Pirelli abroncsokkal magyarázza.

"A mostani különbség Sebastian és Mark között nagyobb mint tavaly, ami persze nem azt jelenti, hogy most Mark lassabban versenyezne, ez biztos. Mindössze arról van szó, hogy Marknak kicsivel több időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon a Pirelli abroncsokhoz"- ecsetelte Newey, és nagyon reméli, hogy jövőre is együtt dolgozhat az ausztrállal. 

"Remélem, hogy Mark a következő szezonban is nálunk folytatja a versenyzést, mert ő egy nagy ember, és jelentősen hozzájárult a sikerekhez. Kezdetektől fogva a csapat egyik tartópillére, és néhány dologban Sebastian is figyeli az ő visszajelzéseit. Mindkettőjük benyomásaira odafigyelünk, és ez sokat segít a fejlesztésekben."

 
FormaNet, Varga Viktória
 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 adrian newey