2012. feb 18.

Massa szerint Barcelonában sem a stoppert fogják nézni

írta: FormaNet
Massa szerint Barcelonában sem a stoppert fogják nézni

A jerezi teszthét után mindenféle vélemények szárnyra keltek a Ferrari idei autójával kapcsolatban. Egy dolog azonban senki számára sem lehet kétséges, a maranellói gárda mindent elkövet azért, hogy a Jerezben jelentkező esetleges problémák a legrövidebb időn belül megszűnjenek. Ha pedig csupán csak arról van szó, hogy a teljesítményt kell kihozni az autóból, abban sem lesz hiány. Felipe Massa csütörtökön és pénteken a legendás alakulat szimulátorában ez utóbbival foglalatoskodott.

A csapat brazil pilótája az elmúlt két napban komoly munkálatokat végzett Maranellóban. Szimulátorban ülve két napig dolgozott azon, hogy a jövő heti barcelonai tesztekre minél felkészültebben érkezzen meg az olasz istálló.
 
A Circuit de Catalunya ad otthont az idei második kollektív teszthétnek, ahol Felipe Massa február 23-án, csütörtökön veszi át a stafétabotot csapattársától, Fernando Alonsótól.
 
"Ebben az időszakban volt alkalmam kipróbálni az új autót a katalán pályán, legalábbis szimulátorban. Az elmúlt két nap nagyok érdekes volt, mert mindketten vezettünk a pályán, ahol az új autó már jól működött, és a következő helyszín egy egészen más világ volt, mint Jerez."
 
A jerezi tesztek után mind Massa, mind Alonso úgy értékelte az autót, hogy az első alkalommal nem sikerült kihozni a benne rejlő lehetőségeket, amihez még sok munkát kell, elvégezniük.
 
„Még rengeteg munka vár ránk az F2012-es finomhangolása kapcsán, de ahogy Fernando is mondta a múlt héten, én is úgy gondolom, hogy az autóban rengeteg a lehetőség. Fontos, hogy a jövő héten minél több kilométert tegyünk meg, mert sok ötletet szeretnénk kipróbálni, de alapvetően nincsenek problémáink. Ezen a területen rengeteget dolgozott a csapat annak érdekében, hogy én és Fernando minél több kört tudjunk megtenni” – nyilatkozta a 11 nagydíj győztes brazil pilóta, akinek kiemelten fontos az idei jó szereplés, miután tavaly még a dobogóra sem sikerült felállnia.
 
 
Massa még annyit hozzá tett: „Azt mondom, mielőtt még hozzákezdenénk az új munkához (Barcelonában), hogy nem a stoppert fogjuk nézni, mert nem tudhatjuk, hogy futnak a riválisaink. Az igazság majd akkor derül ki, ha Melbourne-ben elkezdődik a szezon.”
 
A csapat szurkolói csak reménykedhetnek abban, hogy a brazil pilóta ezekkel a szavakkal nem magyarázza előre a bizonyítványt, mely szerint még ne sikerült komoly előrelépést tenni az autó beállításait illetően a barcelonai tesztre.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 felipe massa kollektív teszt barcelonai teszt