2012. feb 24.

Massa már látja a fényt az alagút végén

írta: FormaNet
Massa már látja a fényt az alagút végén

Felipe Massa első barcelonai tesztnapja után határozottan úgy érzi, hogy az F2012 sokat fejlődött az elmúlt két hétben, és bízik benne, hogy az Ausztrál Nagydíjra a csapat már megfelelően felkészült lesz.

 
  Míg a top csapatok közül már mindenki túl van a versenyszimuláción, addig a Ferrari továbbra is a Jerezben megkezdett munkálatokat folytatja, vagyis az információ gyűjtésre koncentrál, és néhány szélsőséges elemet alaposan megvizsgál annak érdekében, hogy a kapott adatok hasznosításával a lehető legfelkészültebben vágjon neki az idei bajnokságnak.
Felipe Massa az első két barcelonai tesztnap után váltotta csapattársát, Fernando Alonsót, és folytatta a Ferrari szezon előtti programját. A brazil csütörtökön 84 kört teljesített, és a nap végén elmondta, hogy már látja a fényt az alagút végén.
 
"Az autó határozottan jobb annál, mint Jerezben volt, és már kezdjük megérteni, merre kell haladnunk, hogy folyamatosan fejlődhessünk. Egész nap a kemény keverékeket használtam, és elégedett vagyok a munkával, amit elvégeztünk. Holnap más keveréket is kipróbálok, és az autó finomhangolásán fogunk dolgozni. Fontos, hogy az utolsó öt napon sok kilométert tegyünk meg, és a lehető legjobban felkészüljünk a szezon első futamára.”
 
A Ferrari jövő héten egy nappal később kezdi meg az utolsó négy napos tesztet, így péntektől hétfőig marad a katalán helyszínen. Massa pénteken és vasárnap kapja meg az autót, míg Alonso szombaton és hétfőn vezet majd.
 
FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá