2012. júl 04.

F1 Brawn szerint hat héten belül eldől Schumacher jövője

írta: FormaNet
F1 Brawn szerint hat héten belül eldől Schumacher jövője

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn elárulta, valószínűleg még a nyári szünet vége előtt kiderül, hogy Michael Schumacher a szezon végén szögre akasztja-e sisakját, avagy jövőre is a mezőny tagja lesz.

michael_schumacher_1.JPG 

Michael Schumacher hároméves szerződése a szezon végén lejár a Mercedesnél, és mind ő, mind pedig a csapat nyitott a folytatás lehetőségére. Kedden a FOTA rajongói fórumán a csapatvezető Ross Brawn elmondta, várhatóan még a nyári szünet vége előtt megszületik majd a döntés a német legenda jövőjét illetően.

"Ezen a nyáron dönteni fogunk. Még nem beszéltünk részletesen ezekről a dolgokról – de jól tudjuk, hogy hamarosan döntenünk kell."

"Azt hiszem, többféleképpen le lehet ezt vezetni, de Michael a velünk töltött három éve alatt idén vezet a legjobban, és bosszantó, hogy jobb eredményeket érhetett volna el, ha nem lettek volna problémák az autóval."

"Úgy gondolom, a következő hat hétben el fogunk gondolkodni azon, hogy mit szeretnénk csinálni a következő évben. Ha ez megtörténik, akkor fogjuk tudni, hogy el kell kezdenünk keresni egy versenyzőt, vagy pedig minden marad a régiben."

000 facebook_banner.jpg

Sok találgatás látott már napvilágot arra az esetre, ha Schumacher év végén távozik a szériából. Többek között a Force Indiánál versenyző Paul di Resta neve is felmerült, mint az egyik legesélyesebb jövőbeni mercedeses pilóta. A Force India csapatfőnök helyettese, Bob Fernley elmondta, hogy ha így alakulnának a dolgok, akkor nem állnának a skót útjába, de természetesen az üzletben semmi nincs ingyen.

"Vijay (Mallya) már elmondta, tudjuk, hogy jelenleg nem vagyunk egy világbajnok csapat, és azt is tudjuk, hogy van két jó versenyzőnk, Nico (Hülkenberg) és Paul. Ha egyikőjük lehetőséget kap arra, hogy csatlakozzon a legjobb négy csapat egyikéhez, akkor le fogunk ülni, mert ez hatással lehet a köztünk lévő üzleti megállapodásra. Nem akarjuk korlátozni egy pilóta karrierét sem, de érvényben van egy üzleti megállapodás."

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

mercedes f1 ross brawn formula-1 michael-schumacher