2012. júl 25.

F1 Ecclestone sem bujkálhat örökké

írta: FormaNet
F1 Ecclestone sem bujkálhat örökké

Bernie Ecclestone-ról továbbra sincsenek hírek, azt követően, hogy a Német Nagydíjon nem jelent meg a Formula-1 teljhatalmú ura. A Német Nagydíj hétvégéjén pedig lett volna néhány fontos megbeszélése a FOM vezérnek, többek között a Concorde Egyezményről a Mercedes vezetőivel, és a Nürburgring megmentéséről a pálya tisztviselőivel. Ezek a tárgyalások azonban egyelőre elmaradtak.

Ecclestone bujkál.jpg

Nemrégiben Ecclestone azt nyilatkozta, hogy minden segítséget meg ad a Német Nagydíjnak kétévente, a Hockenheimringgel felváltva helyet adó Nürburgring megmentéséért, miután a pálya fizetésképtelenné vált (erről itt olvashattok) A pálya tisztviselői azonban hiába várták Ecclestone-t, ígérete ellenére sem érkezett meg Németországba, minden bizonnyal tartva egy esetleges letartóztatástól. (erről itt olvashattok)

A nemrégiben fizetésképtelenséget jelentett pálya vezetői, Jorg Lindner és Kai Richter jelen voltak az eseményen, de ahogy a Süddeutsche fogalmazott: „ Csak vártak és vártak, de Bernie nem jött el"

A német média tényszerűen kezeli, hogy Ecclestone távolmaradásának egyértelműen az lehet az oka, hogy a német ügyészség vizsgálódása során a Gribkowsky féle megvesztegetés ügyében akár letartóztatási parancs is várhatta volna Németországban az F1 urát.

A Nürburgring szóvivője a DPA hírügynökségnek elmondta, a pálya vezetői nem bosszúsak a meghiúsult tárgyalás miatt.

"Más módon is kapcsolatban állunk (Ecclestone-nal) tekintettel a 2013-as nürburgringi versenyre."

000 facebook_banner.jpg

Az F1 eladása körüli megvesztegetés miatt nyolc és fél évre elítélt egykori bankár, Gerhard Gribkowsky ügyvédje, Daniel Amelung úgy véli, a 81 éves brit üzletember, Ecclestone nem bujkálhat örökké.

Az ügyvéd erről így nyilatkozott a Bild című német napilapnak: „Kíváncsi vagyok, hogy a jövőben hogyan tud majd eleget tenni feladatainak Németországban, Európában, sőt az egész világon, ha az ügyészek a nemzetközi elfogató parancsot alkalmazzák?"

Ecclestone és londoni irodája mindezidáig sem a németországi távolmaradást, sem az ügyvéd nyilatkozatát nem kommentálta.

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 bernie ecclestone fom gribkowsky