2012. sze 19.

F1 Rosberg a 2013-as évet is a Mercedesszel és Schumacherrel képzeli el

írta: FormaNet
F1 Rosberg a 2013-as évet is a Mercedesszel és Schumacherrel képzeli el

Az idei pilótakeringő kapcsán az elmúlt hetek egyik nagy port kavaró kérdése a Mercedes 2013-as pilótafelállása. Michael Schumacher jövőjéről továbbra sincs döntés, az alakulatot hírbe hozták Lewis Hamiltonnal, sőt olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy Nico Rosberg és Hamilton helyet cserél. Rosberg azonban a napokban kijelentette, hogy szeretné, ha jövőre is a hétszeres világbajnok lenne a csapattársa a Mercedesnél.

rosberg - schumacher.JPG 

Számtalan spekuláció látott napvilágot a Mercedes és a McLaren versenyzői körül. Először arról szóltak a találgatások, hogy Lewis Hamilton – miután bizonyos anyagi kérdésekben nem tudott megegyezni jelenlegi csapatával – az év végén visszavonuló Michael Schumacher helyére szerződik az Ezüst Nyilakhoz. A találgatásoknak az szolgáltathatott némi alapot, hogy a 2008-as világbajnok eddig még valóban nem egyezett meg a McLarennel a folytatást illetően. Illetve az, hogy Schumacher továbbra sem nyilatkozik jövő évi terveivel kapcsolatban.  Később a hírek már a Hamilton – Rosberg csapatcserét sem tartották lehetetlennek, most azonban Rosberg egyértelművé tette, hogy jövőre is a Mercedesnél folytatja a versenyzést, és szeretné, ha jelenlegi csapattársa is maradna.

 

„Biztos, hogy az Ezüst Nyilakkal maradok, és nagyon várom, hogy valamivel több versenyt nyerjek a következő szezonban” – idézi Rosberget a DAPD hírügynökség.

„Azt gondolom, nagyon jó lenne, ha ő (Schumacher) is maradna. Nagyon jól kijövünk egymással, és a versengés is megfelelő közöttünk. Michael még mindig nagyon nagyon magas szinten van, és valóban nagy kihívás ellene versenyezni.”

000 facebook_banner.jpg

A pilótapiac jelenleg még igencsak képlékeny, és ezt a bizonytalanságot elsősorban a top csapatok, mint a Mercedes, a McLaren és a Ferrari, illetve az idén rendkívül jó teljesítményt nyújtó Sauber generálja. Rosberg úgy véli, a dolgok csak akkor válnak majd átláthatóvá, ha a három nagy csapat közül az egyik bejelenti jövő évi tervét.

„Nem sok minden fog történni addig, amíg Schumacher, Hamilton vagy Massa nem tudja kijelenteni, hogy  ’én minden bizonnyal itt maradok’ – magyarázta Rosberg.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

mercedes f1 lewis hamilton michael schumacher nico rosberg formula-1