2012. nov 23.

F1 Button szerint Alonso jobban megérdemelné a világbajnoki címet

írta: FormaNet
F1 Button szerint Alonso jobban megérdemelné a világbajnoki címet

Vasárnap a Brazil Nagydíjon eldől, ki lesz az utóbbi évek legizgalmasabb Formula-1-es szezonjának világbajnoka, és egyben az is, hogy ki lesz az F1 eddigi történelmének legfiatalabb háromszoros világbajnoka. A hajrához közeledve egyre többen fejtették ki véleményüket annak kapcsán, hogy az idei teljesítményt figyelembevéve, a címért még harcban álló két pilóta közül ki az, aki jobban megérdemelné a bajnoki trófeát. Most a McLaren világbajnoka, Jenson Button fejtette ki azon véleményét, hogy szerinte Fernando Alonso érdemelné meg a vb címet.

Button Brazilia.jpg

Jenson Button szerint Fernando Alonso idei teljesítménye a gyengébb Ferrarival mindenképpen tiszteletreméltó, ezért a brit pilóta úgy véli, az eddigi eredmények alapján a spanyol pilóta méltóbb lenne az idei trófeára, mint riválisa, Sebastian Vettel.

Alonso 13 pontos hátrányban érkezik Vettelhez képest a szezonzáró futamra, így nem elég, ha nagy versenyt fut, a bajnoki címhez rengeteg szerencsére is szüksége lesz, és elsősorban a német rivális, és a Red Bull hibája az, ami sokat segíthet az esélyeit illetően.

Button, aki 2009-ben éppen Interlagosban szerezte meg világbajnoki címét elmondta, hogy Alonso idei teljesítménye összességében mély hatást tett rá, míg Vettel akkor mutatott kiemelkedő formát és teljesítményt, amikor az RB8-as a fejlesztéseknek köszönhetően a mezőny leggyorsabb autója lett.

Amikor az interlagosi padockban azt kérdezték a 2009-es világbajnoktól, hogy véleménye szerint kinek kellene idén bajnoki címet szereznie, Button így felelt: „Talán Fernandónak, mert ő amióta elkezdtük ott volt az elején, és valóban nem követett el semmiféle hibát idén, és következetesen gyors volt. Nagyon jó munkát végzett egy ilyen autóval.”

„Seb kevésbé volt következetes ebben az évben. Az elmúlt néhány versenyen volt fantasztikus, egy kiváló autóval.”

„Azt hiszem, ha visszatekintünk a teljes szezonra, a következetesség sokat jelentett, és jó volt látni, hogy Fernando minden versenyen jól szerepelt. Nagyon lenyűgöző volt látni a teljesítményét versenyről versenyre.”

Button elmondta, hogy megdöbbentővolt azt látni, ahogy a nehéz szezonkezdést követően a Ferrari, és Alonso végül sikerpályára állt, melynek következtében az utolsó pillanatig harcban van a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

„Az első versenyt követően azt mondtam, nem hiszem, hogy lesz esélye. Már az időmérő második szakaszában kiesett. Végül nagyon jó munkát végeztek, és Alonso kiváló munkát végzett” – nyilatkozta Jenson Button az interlagosi paddockban.

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso brazil nagydíj formula1 jenson button sebastian vettel