2012. nov 28.

F1 Hivatalos: Valtteri Bottas váltja Bruno Sennát a Williamsnél

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Valtteri Bottas váltja Bruno Sennát a Williamsnél

A Williams hivatalosan is megerősítette, hogy 2013-ban Pastor Maldonado csapattársa, az alakulat eddigi tesztpilótája, Valtteri Bottas lesz, így Bruno Senna F1-es ülés nélkül maradt.

valtteri bottas.jpg

Egy ideje már köztudott volt, hogy Bruno Senna williamses ülése veszélyben forog, hiszen a csapat tesztpilótája, Valtteri Bottas jó esélyekkel pályázott a helyére, és a finn tehetség szezon közben is rendszerint Senna autóját vezethette a péntek délelőtti szabadedzéseken.

Szerdán  Sir Frank Williams csapata hivatalosan is bejelentette, jövőre Pastor Maldonadóval és Valtteri Bottsszal sorakoznak fel a rajtrácsra.

„Pastor és Valtteri a két legizgalmasabb tehetsége a motorsportnak, így nagyon izgatottan várom, hogy mit hoz a Williams számára a 2013-as év” – nyilatkozta optimistán Sir Frank Williams. 

„Pastor mindig is bizonyította figyelemreméltó tempóját, és ebben az évben megmutatta, hogy autóversenyzővé érett. Valtteri egészen egyszerűen egyike a legtehetségesebb fiatal versenyzőknek, és nagy dolgokat várunk tőle a jövőben.”

„Szeretnék köszönetet mondani a távozó Bruno Sennának az elmúlt évben végzett kemény munkájáért, és sok szerencsét kívánok neki a jövőre nézve.”

000 facebook_banner.jpg 

A 23 esztendős finn tehetség elmondta, hogy egy álom valósult meg számára azzal, hogy a Formula-1 egyik legpatinásabb istállójánál versenyezhet.

„Nagyon élveztem a Williamsszel eddig eltöltött három évemet, és nagyon otthonosan érzem itt magam. Így az volt a célom, hogy itt maradjak, és felnőjek a feladathoz, hogy 2013-ban versenyezhessek. Alig várom, hogy megkezdődjön Formula-1-es karrierem, és sok sikert éljünk meg együtt a Williamsszel”

Bottasszal együtt immár két újonccal indul a 2013-as F1-es világbajnokság, miután a Sauber múlt héten megerősítette Esteban Gutierrez érkezését. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 williams formula-1 valtteri bottas