2010. ápr 02.

Sepang - első szabadedzés

írta: FormaNet
Sepang - első szabadedzés

Magyar idő szerint hajnali négy órakor (helyi idő szerint 10.00)  az első szabadedzéssel megkezdődött az idei szezon harmadik versenyhétvégéje, a Maláj Nagydíj.

 

Az előzetes időjárás jelentésnek megfelelően, száraz körülmények fogadták a mezőnyt, a levegő hőmérséklete 28 Celsius-fok, pályahőmérséklet szintén 28 Celsius-fok.

A pénteki szabadedzésen két tesztpilóta is lehetőséget kapott: a Force Indiánál Paul di Resta Ausztrália után ismét autóba ülhetett ezúttal Vitantonio Liuzzi helyére, illetve hazai közönsége előtt bemutatkozhatott a Lotus harmadik számú versenyzője Fairuz Fauzy. A maláj pilóta Heikki Kovalainen helyet tesztelhetett.

 

A szokásos installációs kör megtétele után a versenyzők zöme visszatért csapatához a bokszba.

Néhány perc múlva elsőként az újonc alakulatok versenyzői kezdték meg a pénteki szabadedzést, majd bő fél óra elteltével a „nagyok” közül a Ferraris Felipe Massa nyitotta a sort.

Nem sokkal később a két McLaren is színre lépett, és hamarosan átvették a vezetést, (Hamilton,Button)és ez az utolsó percekig nem is változott.

 

Az igen széles és biztonságos „Tilke-pályán” nem történt semmilyen komoly fennakadás, egyedül a Sauberes Pedro de la Rosa, és a Ferraris Felipe Massa látogatott ki 1-1 alkalommal a kavicságyba, de mindkét pilóta folytatni tudta a körözést.

A versenyzők közül Michael Schumacher jött ki legkésőbb, majd pár kör után egyből a harmadik helyre ugrott a két McLaren mögé.

Az utolsó pillanatban, a nagy edzésmenő Nico Rosberg zavarta meg ezt a triót, beelőzve a világbajnok Jenson Buttont.

Az első szabadedzés végeredménye tehát McLaren és Mercedes dominancia.

 

 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 


 


 

 

Szólj hozzá

forma-1 sepang - első szabadedzés