2010. ápr 02.

Sepang - második szabadedzés

írta: FormaNet
Sepang - második szabadedzés

 Mindkét pénteki edzésen Lewis hamilton volt a favorit

 

A második szabadedzés magyar idő szerint reggel nyolc órakor vette kezdetét.

Az időjárás kedvező, a levegő hőmérséklete 32 Celsius-fok, a pályahőmérséklet pedig 49 Celsius-fok volt, mikor  is a bokszutcákban zöldre váltott a lámpa.

 

Legelsőként Lucas di Grassi gurult ki a Virginnel, majd szép lassan követték a többiek is.

Negyed órával később már nagy forgalom volt a pályán, a pilóták most nem lustálkodtak.

A két McLaren amint kihajtott, ismét átvette a vezetést, majd a két Mercedes is megérkezett közéjük Schumacher és Rosberg sorrendben.

A négy pilóta sorrendje folyamatosan változott elől, miközben a két Ferrari a középmezőnyben autózott.

Mark Webber Red Bullja az edzés felénél, a kavicságyban landolt, az ausztrál ki is szállt autójából, és nem túl jó kedvel tért vissza csapatához. Webber már nem nem tudott visszatérni a pályára, valószínűleg ismét technikai problémák adódtak az RB6-al. A másik Red Bullal azonban Vettel besorakozott az élmenők közé.

 

Néhány sérülésmentes csúszkálást és pálya elhagyást Kamiu Kobayasi, Adriann Sutil, és Jaime Alguersuari is produkáltak, és a Virginben ülő Timo Glock is szenvedett a tapadással.

 

Félórával az edzés vége előtt a sorrend: Hamilton, Vettel, Rosberg, Button, Schumacher, Kubica, a Ferrarisok ekkor még több mint négy tizeddel lemaradva autóztak.

 

Az idén debütáló csapatok közül mindenki sokat tesztelt mindkét szabadedzésen, vagyis egyelőre úgy néz ki, az újoncokat komoly problémák most nem hátráltatják.

 

A szabadedzés végére az első hatos sorrendje nem változott, Fernando Alonso azonban feltornázta magát a hetedik helyre. Csapattársa Felipe Massa is javított idején, ám ez csak a 15- helyre volt elég.

 

Legtöbb kört (39-39) a Toro Rosso párosa, Jaime Alguersuri és a Sebastien Buemi tették meg a másfél órás gyakorláson.

 

 

 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 



 

 

Szólj hozzá

forma-1 lewis hamilton szabadedzés maláj nagydíj sepang