2010. ápr 03.

Sepang - harmadik szabadedzés

írta: FormaNet
Sepang - harmadik szabadedzés

A hétvége harmadik, és egyben utolsó szabadedzésén kissé felhős idő fogadta a mezőnyt, de az esőt megúszták a pilóták.

A levegő hőmérséklete 31 Celsius-fok, a pályahőmérséklet 44 Celsius-fok volt a az edzés megkezdésekor.

A szokásos installációs körök után elsőként a két Lotus hajtott ki a pályára, majd bő tíz perc elteltével a többiek is szálingózni kezdtek kifelé.

A pénteken motorproblémával küszködő Mark Webber Red Bullja is az elsők közt kezdte mai napját.

A köridők folyamatosan javultak, míg tegnap Hamilton legjobb ideje 1:34.175 másodperc volt, addig SebastianVettel ma már az edzés elején 1:34.714 másodperccel  nyitott.

Ezt hamarosan űberelte Fernando Alonso, majd Hamilton és Schumacher is. Ez utóbbi két versenyző a hétvége során először tudott 1:33-as időt produkálni a mezőnyből.

A Ferrarinál tegnap elárulták, hogy voltak apró technikai problémák, ezt most úgy látszik orvosolni tudták.

Az edzés vége előtt tíz perccel még a két McLaren és a két Mercedes volt az élen Hamilton, Schumacher, Rosberg, Button sorrendben, ám az utolsó percekben Mark Webber is nekilátott harminchármas köröket futni, és ezzel feljött először a második- majd az első helyre.

Az edzés utolsó pillanatáig ment a harc a jobb időkért. Csatlakozott Sebastian Vettel is az élmezőnyhöz, illetve Fernando Alonsonak is sikerült beelőzni a két Mercedest.

A négy élcsapat nyolc pilótájának „csatáját” végül Mark Webber nyerte, a sort pedig a Ferraris Felipe Massa zárta a nyolcadik helyen.

Az edzés alatt Vitaly Petrov látogatott ki egyszer merészebben a kavicságyba, illetve Heikki Kovalainen hagyott el egy alkatrészt autójáról, amikor a rázókő kicsit megdobta a Lotus farát, egyéb baki nem történt, mindenki – az újonc alakulatokat is beleértve- közel ugyanannyi kört teljesített az utolsó szabadedzésen.

 

eredmények:

 

 

 

 Időmérő ma 10:00-tól!

 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória


 

 

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 szabadedzés maláj nagydíj sepang mark webber