2010. ápr 16.

Sanghaj - Második szabadedzés

írta: FormaNet
Sanghaj - Második szabadedzés

A pénteki nap második szabadedzésén is az előre jósolt optimális körülmények várták a pilótákat.

A levegő hőmérséklete 17 Celsius-fok, a pályahőmérséklet pedig 29 Celsius-fok volt, mikor (magyar idő szerint reggel nyolckor) a lámpa zöldre váltott a sanghaji pályán.

 

Most nem tétlenkedtek sokáig a pilóták, és az installációs körök után nem sokkal, szinte az egész mezőny megkezdte az edzést, köztük a délelőtt kényszerpihenőt tartó Fernando Alonso is.

Sebastien Buemi autóját azonban egyelőre nem sikerült összerakni a reggeli baleset után, így a svájci versenyző be is fejezte mára a gyakorlást.

 

A tapadás sokat javult az előző teszteléshez képest, és Nico Rosberg hamarosan megfutotta az első „35”-ös időt is, és ezzel átvette a vezetést a két McLaren előtt.

A Mercedes német thetsége, azonban sokáig nem élvezhette az elsőségét, ugyanis néhány perccel később Lewis Hamilton átvette az uralmat.

 

Az élmenők tehát mondhatni ugyanúgy folytatták napjukat, ahogy az előző tréninget befejezték, így a felállás szinte ugyanaz volt: Hamilton, Rosberg, Button, Schumacher.

Az első négyes mögé két Red Bull is felsorakozott, és már nekik is sikerült 1:36-os idő alatt teljesíteni.

A Ferrarik valószínűleg magas üzemanyagszinttel teszteltek, mert a 16-17. helyen autózó pilóták nagyjából négy másodperccel voltak lassabbak, mint az élen álló Hamilton.

 

Kisebb problémák most is adódtak, először Bruno Senna látogatott ki a bukótérbe, miután elvétett egy féktávot, majd Vitalij Petrov is megpördült a Renault-val, ám az autók egyik esetben sem sérültek, a tágas bukótereknek köszönhetően.

Heikki Kovalainen Lotusza is megadta magát, így a finn félreállt a pályán. A csapat mérnöke szerint az olajnyomással akadtak gondok.

 

Az edzés végig nem történt változás az élen, a két Ferrari azonban valamicskét előre tornázta magát. (Alonso:10, Massa:11.)

 

A Maláj Nagydíj első két szabadedzéséhez hasonlóan, eddig itt Kínában a McLarenek uralják a pályát, ezúttal Hamiltonnal az élen.

 

Valószínűleg Sebastien Buemi helyett is dolgozott csapattársa, ugyanis Jaime Alguersuari magasan a legtöbb kört (43) futotta a tréningen.

 

Második szabadedzés eredménye:

 

 

 

 

Első szabadedzés eredménye:     

http://formanet.blog.hu/media/image/201004/sanghaj_-_elso_szabadedzes

Az első szabadedzés vesztesei:  http://formanet.blog.hu/media/image/201004/az_elso_szabadedzes_nagy_vesztesei

 

 

A hétvége további menetrendje:

Szomat

harmadik szabadedzés: 5.00-6.00

kvalifikáció: 8.00

 

Vasárnap

futam: 9.00

 

Szöveg: Formanet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 sanghaj mclaren lewis hamilton kínai nagydíj formula-1 második szabadedzés