2010. ápr 17.

Harmadik szabadedzés- A Red Bullok ismét bekeményítettek

írta: FormaNet
Harmadik szabadedzés- A Red Bullok ismét bekeményítettek

A hétvége utolsó szabadedzése, a tegnapi naphoz hasonlóan, hűvös, de száraz időjárása körülmények között zajlott. Hőmérséklet 18 celsius-fok, pályahőmérséklet 27 Celsius-fok volt.

 

Elsőnek a Force Indiás Vitantonio Liuzzi kezdte meg a munkát, de hamarosan már nagy forgalom volt a pályán.

 

Robert Kubica Renaultjának oldalán ezen a hétvégén egy lengyel zászló lesz látható. Kubica ezzel szeretné együttérzését kifejezni az elmúlt napokban történt repülőgép-szerencsétlenség miatt.

 

A Williams csapata is csatlakozott ma az F-csatornát tesztelők táborába. Adatokat gyűjtenek a további fejlesztéshez, de a szabadedzés közben megerősítették, hogy az újítást élesben legjobb esetben is csak Barcelónában vetik be.

 

A legelső „35”-ös időt Hamilton és Webber autózták, és bőven a tréning felénél két McLaren és két Red Bull állt az élen.

A Mercedesek mindenbizonnyal több üzemanyaggal teszteltek mint tegnap, hiszen Schumacher majd két másodperccel maradt el pénteki idejétől.

 

18 percel a leintés előtt piros zászlóval megszakították a gyakorlást az egyik Renault miatt.

Vitalij Petrov az utolsó kanyart kissé kiszélesítette, és a műfüvön megcsúszvó autót az orosz már nem tudta kordába tartani, így végül a kavicságy, majd a gumifal fogta meg.

Petrov nem sérült, de a Renault eleje csúnyán összetört.

 

Nem sokkal később újraindították a tréninget, a pilótáknak tíz percük maradt.

Ekkor azonban beindult az „adok-.kapok”.

Először Fernando Alonso előzte be a hétvége élmenőjét lágy gumiabroncsokon, majd a két Red Bull is szárnyra kapott. Hamilton szintén gyorsult, így végül visszaállt a Red Bull, McLaren négyes az élre, a két Mercédes pedig a Ferrarikat most is megelőzve, felzárkozott mögéjük.

 

Az utolsó körben Felipe Massának akadt egy kis problémája a Hispánia versenyzőjével Karun Chandhokkal, ugyanis az újonc jócskán feltartotta a Ferrarit.

A szerencsétlenül járt brazilnak nem nagyon sikerült tiszta kört futnia az egy óra alatt, így végül csak a kilencedik helyen végzett, míg csapattársa Fernando Alonso, ötödik lett.

 

Mark Webber, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, és Jenson Button lett a harmadik szabadedzés négy legjobbja. Az élen záró ausztrál mögött Hamilton már több mint két tizeddel maradt el.

A Red Bullt tehát egyenlóre nem tartja vissza a "csodafegyver" (F-csatorna) hiánya, sőt a csapatfőnök, Christian Horner elmondta, hogy leghamarabb a Török Nagydíjra készülnek el az újítással.

 

Harmadik szabadedzés eredménye:

 

 

 

Kvalifikáció 8:00-tól

Futam: vasárnap 9:00-tól

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

sanghaj red bull kínai nagydíj mark webber harmadik szabadedzés