2010. ápr 18.

Ecclestone-t nem zavarják az üres lelátók

írta: FormaNet
Ecclestone-t nem zavarják az üres lelátók

Bernie Ecclestone a napokban kijelentette, hogy továbbra is ragaszkodik a Kínai Nagydíjhoz, és már meg is kezdték a tárgyalásokat egy újabb, öt évre szóló szerződésről.

A FOM tejhatalmú ura úgy véli, a kínai kormány teljes mértékben támogatja a szerződés meghosszabbítását.

A kínai szervezők már tavaly arról beszéltek, hogy nem biztosak abban, hogy a száguldó cirkusz 2011-ben is ellátogat Kínába. Ennek egyik fő okaként az érdektelenséget nevezték meg.

Itt elsősorban arra gondoltak, hogy a 2004-es debütálás után, -amely majd 200 ezer nézőt vonzott- folyamatosan csökken az érdeklődés a verseny iránt, és már 2009-ben is üres lelátók fogadták a futamot.

Hogy ne legyen szembetűnő a világ előtt a nyomasztóan alacsony nézőszám, a lelátókra kivezényelték a katonaságot, és reklámtáblákkal takarták el az üres ülőhelyeket.

Úgy tűnik ez idén sem lesz másként, hiszen a pénteki szabadedzés szinte szürrealisztikus volt, mint ha zárt ajtók mögött történne a pilóták tesztelése, hiszen még kettőezer embert sem érdekelt a Forma-1-es gyakorlás.

Ecclestone Ausztráliában még arról beszélt, hogy az új pályák miatt néhány hagyományos európai pálya kikerül a Forma-1-es versenynaptárból, most viszont már arról nyilatkozott, hogy akár 25-re is nőhet az egy évben megrendezendő futamok száma. Ha belegondolunk, hogy a rendezők, futamonként 25-45 millió eurós jogdíjat fizetnek a fehér hajú lovagnak, akkor mindez teljesen érthető, legalábbis az ő oldaláról. A csapatok azonban már most tiltakoznak, hiszen a sűrű program miatt valószínűleg két team-et kellene felállítaniuk, aki felváltva dolgoznának. Ez pedig teljesen ellentétes a meghirdetett költségcsökkentéssel, és csak Ecclestone számára lenne „hasznos” .

Pénteki szabadedzés üres lelátókkal Kínában

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

érdektelenség ecclestone 25 futam üres lelátók kínagp