2010. ápr 19.

Ecclestone – Lesz Spanyol Nagydíj, csak még nem tudom hol

írta: FormaNet
Ecclestone – Lesz Spanyol Nagydíj, csak még nem tudom hol

 

Bernie Ecclestone határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a Spanyol Nagydíjat törölhetik az egész Európát érintő repülési tilalom miatt. Jelenleg a Forma-1-es csapatok nagy része még Sanghajban tartózkodik, mivel eddig csak néhányan, nagy kerülővel tudtak elutazni Kínából. (Alguersuari például a földet körülrepülve, New Yorkon keresztül utazott: Sanghaj-Peking, Peking- New York, New York-Madrid, Madrid-Barcelóna)

 

Ezen a hétvégén a MotoGP japán futama elmarad a repülési káosz miatt, és sokan féltik ettől a három hét múlva Barcelónában megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjat is. Jelenleg több száz tonnányi rakomány, - beleértve az F1-es autókat, csapat kamionokat, egyéb technikai felszereléseket – vesztegel a sanghaji repülőtéren.

A FOM vezetője viccelődve azt mondta, az őt kérdező újságíróknak: „Biztos vagyok abban, hogy minden rendbe jön, és lesz Spanyol Nagydíj, csak még azt nem tudom, hogy hol. Minden csapatnak problémát okoz a hazautazás, de meg találjuk a módját a hogyannak”

 

Még a csapatok sem tudják megjósolni, mikorra sikerül mindent elszállítani először is Spanyolországba.

A McLaren és a Ferrari privát charter járatokat próbál szervezni keddre és szerdára, mert Spanyolországban vannak olyan repülőterek, aki tudnak járatokat fogadni. Onnan majd mindenki busszal utazik a főhadiszállásra.

Vannak akik Dubai-on keresztűl próbálnak hazatérni.

Martin Whitmars azt sem tartja kizártnak, hogy a Transz-szibériai vasúttal térnek haza, ha más megoldást nem találnak.   

Niki Lauda ez egykori Forma-1-es világbajnok, légitársaság tulajdonos próbarepülést végzett egy Airbus A320-as géppel Bécs és Salzburg között.

A próbaút után annyit mondott, „soha nem volt még ennyire kék az égbolt, nem értem mi ez a nagy felhajtás.”

 

A csapatok azért nem látják ennyire vidámnak a helyzetet, de egyelőre nem is aggódják túl a dolgot, türelmesen keresik a megoldást.

 Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 forma1 ecclestone légtérzár spanyol nagydíj