2010. máj 13.

Fernando Alonsót a második edzésen sem sikerült senkinek befogni

írta: FormaNet
Fernando Alonsót a második edzésen sem sikerült senkinek befogni

A második szabadedzésen sem lehetett panasz az időjárásra. Délután kettőkor a levegő hőmérséklete 21 Celsius-fok, a pályahőmérséklet 37 Celsius fok volt, és bár várható volt eső az edzés második felében, az végül nem érkezett meg, így ismét ideális körülmények között gyakorolhattak a pilóták.

 

A legelső mért kört a HRT versenyzője Bruno Senna teljesítette, (1.25.830) de sorra jöttek a többiek is, sőt a megszokottól eltérően most az élcsapatok is hamar munkához láttak, és negyed órával az edzés megkezdése után, már mindenkinek volt mért köre.

 

A pályaviszonyok sokat javultak, Alonso délelőtti legjobb idejét Robert Kubica már az edzés elején űberelte (1:15.589)

A Renault versenyzője azonban nem sokáig élvezhette elsőségét, sőt a két Ferrarin kívül mindkét Mercedes, illetve Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is megelőzte, így a lengyel visszaszorult a hetedik helyre.

 

A hétvége eddigi legjobb idejét, az első szabadedzéshez hasonlóan most is Fernando Alonsónak sikerült elérnie, (1:14.904) majd őt követte (negyed órával a leintés előtt) Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Michael Schumacher és Lewis Hamilton.

Jenson Button csak a 9. Mark Webber pedig a 10. legjobb időt autózta.

 

A sorrend már nem sokat változott a leintésig, Robert Kubicának ugyan sikerült Lewis Hamilton befognia, a Ferrari spanyol versenyzőjével azonban már senki nem boldogult.

 

Az élmenők közül a legtöbb kört, a harmadik helyen záró Sebastian Vettel (47) és a negyedik legjobb időt autózó Felipe Massa (44) teljesítette.

 

Második szabadedzés eredménye:

 

első szabadedzés eredménye:

http://formanet.blog.hu/media/image/201005/fernando_alonso_nyerte_az_elso_szabadedzest_monacoban

 

 

szöveg: Formanet, Varga Viktória

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 monte carlo monaco fernando alonso szabadedzés formula-1 monacó