2010. máj 15.

Webber átvitte Monacóba is barcelónai bombaformáját

írta: FormaNet
Webber átvitte Monacóba is barcelónai bombaformáját

Száraz időben, és Fernando Alonsó nélkül kezdődött meg a Monacói Nagyíj időmérő edzése.

A spanyol olyan szerencsétlenül törte össze Ferrariját a harmadik szabadedzésen, hogy a csapat nem tudta már összerakni az F10-est.

Alonso így csak a boxutcából vághat neki a vasárnapi futamnak.

 

- Az aggodalmak feleslegesek voltak, mert 24 autó ide vagy oda, a kvalifikáció első húsz perce teljesen zökkenőmentesen telt.

Egyedül Heikki Kovalainen pördült meg a pályán Lotusszával, de bonyodalmat nem okozott.

Felipa Massa már az edzés elején megfutotta 1:14.757-es idejét, és ezzel a kényelmes előnnyel visszatért a boxba. Követte példáját a többi élmenő is, és az utolsó percekben már csak az újoncok körözgettek, bár a McLaren pilótái még kihajtottak 1-1 körre.

Alonso mellett még hat kieső hely maradt, és ezt nem meglepő módon az újonc csapatok pilótái bérelték ki maguknak.

 

- A Q2-ben Vitalíj Petrov törte össze Renault-ját az első kanyarban, de a pályamunkások gyorsan kiemelték az autót, és továbbra is simán telt az edzés.

Az időmérő középső szakaszában Nico Rosbergé lett a legjobb idő. 

A Mercedes versenyzője mögötti sorrend:  Felipe Massa, Mark Webber, Lewis Hamilton, Robert Kubica, Sebastian Vettel, Michael Schumacher, Vitantonio Liuzzi, Rubens Barrichello és Jenson Button.

 

- A hajrában Robert Kubica futotta először a hétvége addigi legjobb idejével nyitott (1:14.284), de várható volt, hogy a nagyok ezt hagyják annyiban, hiszen ekkor már mindenki a szuperlágy keveréken próbálkozott.

Két perccel a leintés előtt azonban még senkinek nem sikerült ezt felülmúlnia, sőt Kubica is tovább gyorsult.

Végül aztán mégiscsak a Red Bull versenyzője Mark Webber aratta le a babérokat, és teljesen megérdemelten,hiszen futott egy űridőt (1:13.826), amitől a második helyen záró Kubica már 3 tized másodperccel volt lemaradva. és átvette a vezetést.

 

Az ausztrál pilóta csapattársa, Sebastian Vettel is magára talált utolsó gyors körén, és a Ferraris Felipe Massát taszította le a harmadik helyről.

 

A Red Bull uralmat tehát a monacói időmérőn sem sikerült egyik riválisnak sem megtörnie, így a holnap délutáni futamot már-már hagyományosan a vörös bikák egyik pilótája várhatja a legjobb pozícióból.

 

Kvalifikáció eredménye:

 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 red bull időmérő montecarlo mark webber monacói nagydíj formula-1