2010. máj 18.

A Mercedes visszavonta fellebbezését

írta: FormaNet
A Mercedes visszavonta fellebbezését

A Mercedes GP nem sokkal ezelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonja fellebbezését, Schumacher büntetésére vonatkozóan.

Az okok mögött az áll, hogy az FIA a fellebbezéstől függetlenül is kivizsgálja a szabályokban meglévő anomáliákat, és a németre kiszabott büntetés aránytalannak nevezve megvitatják, hogy a későbbiekben ne fordulhasson elő hasonló eset, és keresik a megoldást.

 

A Mercedes nyilatkozatában elmondta, hogy a 2010-es Monacói Nagydíj utolsó körében utasították két pilótájukat, hogy a verseny a Safety Car vonal után, a célig engedélyezett, a szabálykönyv 40.7 és 40.11-es cikkelye értelmében.

Teljes mértékben tudatában voltak a 40.13-as cikkelynek is, amely kimondja, hogy nem lehet előzni, ha a verseny utolsó körét a SC mögött teszik meg a versenyzők. Azonban úgy gondolták, hogy az üzenet, miszerint a „Safety Car bejön a kör végén” és a „tiszta pálya”, valamint a zöld zászlók, és zöld fények azt jelentették, hogy a verseny nem a biztonsági autó mögött fejeződik be.

 

A Mercedes megértette a tárgyalásokon, hogy ők értelmezték sajátságosan a szabályokat, mivel ez egy új, korábban még nem kipróbált helyzet volt, de nem értenek egyet a szabályok versenybíróság általi értelmezésével.

Mindemellett azt is hangsúlyozták, hogy meggyőződésük, hogy a versenybíróság elfogulatlanul, és körültekintően járt el.

 

Nyilatkozatukban elmondták, hogy az FIA ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy a Sport Munkacsoport következő ülésén napirendre tűzi a 40.13-as szabályt, valamint megtárgyalják a verseny után kiszabható szankciókat, mivel az FIA is egyet értet, hogy a 20 másodperces büntetés (aminél a szabályok szerint nem lehetett kevesebbet adni) túlzottan is súlyos volt.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

mercedes előzés monacó fellebbezés schumacher