2010. máj 29.

Hamilton egy kissebb baleset után is a legjobb időt autózta Isztambulban

írta: FormaNet
Hamilton egy kissebb baleset után is a legjobb időt autózta Isztambulban

 

 

A szokásos installációs körök után az újonc alakulatok pilótái foglalták el elsőként az isztambuli pályát, így az első mért körök Lucas di Grassi, Karun Chandhok és Timo Glock neve mellett szerepeltek.

 

Az élcsapatok sem pihenhettek most sokáig a boxba, hiszen az utolsó tréningen mindössze egy óra áll a csapatok rendelkezésére.

Fél óra elteltével már minden versenyző neve mellett szerepelt mért idő, kivéve Mark Webbert és Adrian Sutilt. 

Sutil Force Indiáját a szerelőknek kellett betolni a boxba, és a Red Bullos ausztrál RB6-osa is belassult a pályán. Úgy tűnik a csapatnak nem sikerült teljesen orvosolni Webber tegnap délutáni motorproblémáját.

 

A híres 8-as kanyar már a tegnapi napon is okozott kisebb-nagyobb fejfájást néhány pilótának, most Lewis Hamilton hibázott a trükkös fordulóban. A brit versenyző megpördült, és a sóderágyban landolt, aminek következtében mindkét hátsó kereke defektes lett.

 

A pályaviszonyok tovább javultak a tegnapi naphoz képest. Ennek és a lágy keverékű abroncsoknak köszönhetően 40 perc elteltével már Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso és Michael Schumacher is 1:27-es időket autózott.

Őket követte ekkor : Jenson Button, Robert Kubica, Nico Rosberg és Felipe Massa az első nyolcban.

 

Az utolsó 20 percre Mark Webber is csatlakozott, és be is autózta magát Rosberg elé, a hetedik helyre, majd nem sokkal ezután az élen álló csapattársa mögé ugrott, második legjobb idejével. 

Adrian Sutil autóját azonban szétkapták a szerelők a boxban, így a német pilóta már nem tesztelhetett az időmérő előtti utolsó edzésen.

 

A két Red Bull elsőséget Lewis Hamilton törte meg, aki az utolsó néhány percre visszatérhetett a pályára, miután kicsit helyre pofozták defektes kocsiját.

A tegnap délutáni leggyorsabb versenyző, Jenson Button azonban nem boldogult sem Michael Schumacherrel, sem Fernando Alonsoval, sőt végül Nico Rosberg és Robert Kubica is elé került, és ez utóbbi két pilóta még Alonsót és Schumit is megelőzte.

A kilencedik helyen záró Felipe Massa már nem tudta áttörni az 1:28-as határt, sőt az előtte áló Button-hoz képest is majd négy tizeddel lassabb volt a brazil. (Hamiltonhoz képest pedig közel egy másodperces hátránnyal zárt)

 

Harmadik szabadedzés eredménye:

 

 

 Időmérő: 13.00-tól!

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 mclaren isztambul lewis hamilton szabadedzés török nagydíj formula-1