2010. jún 26.

Valenciában újra Red Bull elsősor

írta: FormaNet
Valenciában újra Red Bull elsősor

 Az előre beharangozott fejlesztések ellenére a Red Bull továbbra is verhetetlennek tűnik az időmérőkön, s bár a kanadai pályán  - később vitatott körülmények között - Lewis Hamilton egy rövid időre megtörte a vörös bikák egyeduralmát, ám az Európa Nagydíj kvalifikációján ismét nem találtak legyőzőre.

 

Q1

 

A kvalifikáció első szakaszában, a top-pilóták viszonylag korán letudták kötelező köreiket, és többségük visszatért a boxba. Egyedül Michael Schumacher volt kénytelen végig kinn maradni, ugyanis az utolsó pillanatokig veszélyben forgott továbbjutása. Végül a német azért felküzdötte Mercedesét a 12. helyre.

A három újonc alakulat pilótái mellett a Sauberes, Kamiu Kobayashi nem jutott be a Q2-be.

Az új alvázzal Jarno Trulli megelőzte csapattársát Heikki Kovalainent, a Virgin-nél pedig idén először Lucas di Grassi jobb időt futott az időmérőn kollégájánál, Timo Glocknál.

 

Q1 eredménye:

 

Q2

 

Az időmérő középső szakaszában a két Red Bull, és közülük is Sebastian Vettel futotta meg elsőként a hétvége eddigi legjobb idejét (1:38.015) úgy, hogy még nem is váltottak szuperlágy abroncsokra. Váltott azonban a Force India ennek ellenére nagy meglepetésre mindkét pilótájuk kiesett, ahogy távozott mindkét Mercedes is.

Nico Rosberg csak a 12., Michael Schumacher pedig csak a 15. rajtkockából kezdheti meg holnapi futamát.

 

Q2 eredménye:

 

Q3

 

A hajrára természetesen mindenkinél felkerültek a szuperlágy abroncsok, melyekkel elsőként Lewis Hamilton tudta átszakítani az 1:38-as határt 1:37.989-es idejével, majd Mark Webber pillanatokon javította a brit idejét, és 1:37.852-vel az élre állt.

Ezt már csak csapattársa, Vettel tudta űberelni, így Red Bull elsősort láthat holnap a valenciai közönség.

Lewis Hamilton hibázott az utolsó gyors körén, de így is jobb időt futott a Ferrariknál.

Alonso és Massa csak a 4. és 5. helyről rajtolhatnak, őket követi Robert Kubica, Jenson Button, Nico Hülkenberg, Rubens Barrichello, és Vitalíj Petrov az első tízben.

A Williams pilótái hajszálra ugyanazt az időt autózták, mindketten 1:38.428-as kört futottak.

 

kvalifikáció végeredménye:

 

 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 valencia red bull európa nagydíj sebastian vettel formula-1