2010. júl 10.

Továbbra is a Red Bullok dominálnak Silverstone-ban - harmadik szabadedzés

írta: FormaNet
Továbbra is a Red Bullok dominálnak Silverstone-ban - harmadik szabadedzés

A kvalifikáció előtti utolsó, egy órás szabadedzésen 22 Celsius-fokos hőmérséklet fogadta a mezőnyt.

A munkát legelőször a két Lotus kezdte meg Jarno Trullival és Heikki Kovalainennel, ami nem is meglepő, hiszen Trulli a pénteki napon mindössze 3 kört gyakorolhatott (délelőtt Paul di Resta tesztelt helyette, délután pedig műszaki problémák hátráltatták)

 

Az élcsapatok közül először a McLaren pilótái hajtottak pályára.

A csapat úgy döntött, hogy a Brit Nagydíjon sem Hamilton, sem Button nem használja az új kipufogórendszert, ugyanis a tegnapi edzéseken kiderült, hogy még van mit fejleszteni rajta. Tegnap este visszaszerelték a régi rendszert mindkét MP4-25-re.

 

A Ferrarisok valamint a Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel, utolsóként kezdték meg a munkát. Fernando Alonso 1:31.580-al rögtön az élre állt, majd a következő körükben folyamatosan tovább javult. Néhány perc elteltével már 1:31.101-es idővel brillírozott.

 

A 45. percben Sebastian Vettel törte meg Alonso dominanciáját, és még mindig a kemény keveréken, a német átlépte 1:30- as határt, és ezzel az élre állt.

Mögötte Fernando Alonso, Felipe Massa, Robert Kubica, Rubens Barrichello, Nico Hülkenberg, Nico  Rosberg, Adrian Sutil, Vitalíj Petrov és Michael Schumacher autóztak az első tízben.

 

Az utolsó tíz percre a többség felrakta az opciós keverékeket, a Ferrari maradt a kemény guminál, így egyedül Vettel csapattársának, Mark Webbernek sikerült 1:31 alá szorítani a köridőt.

A két Red Bull tehát átvette a vezetést, és bár Vettelnek pár perccel hamarabb befejeződött a tréningje, de 1:30.958-as idejét már nem tudta túlszárnyalni egy riválisa sem.

Az RB5-ös orrkúpja egyszercsak meglazult, így az aszfaltot súrolva Vettel lassan behajtott a boxba.

 

A két Ferrari közé az utolsó percben Nico Rosberg tudott beférkőzni, míg a hazai közönség előtt versenyző Hamilton és Button csak a 7. ill. 12. helyen zárt.

 

harmadik szabadedzés eredménye:

 

 

 

időmérő: 14.00-től!

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

f1 red bull szabadedzés silverstone sebastian vettel brit nagydíj formula-1