2010. júl 23.

A délutáni edzésen Fernando Alonso volt a leggyorsabb

írta: FormaNet
A délutáni edzésen Fernando Alonso volt a leggyorsabb

A délutáni gyakorlást sem úszta meg a mezőny eső nélkül, de a délelőttel ellentétben most éppen a tréning második felében okozott kisebb fejfájást a pilótáknak a szemerkélő eső.

 
A pálya már aránylag felszáradt, mikor a zöld lámpák felvillantak a boxutcában, a mezőny pedig minél előbb munkához is látott.  Kivéve Lewis Hamiltont, akinek – a délelőtt folyamán - összetört kocsiját még nem sikerült összerakni a szerelőknek. A McLarennél tehát csak Jenson Button tesztelhette az új fejlesztéseket.
 
A nyirkos részek még így is megviccelték a versenyzőket, először Kamui Kobayashi majd Adrian Sutil és Nico Rosberg is megcsúszott egyszer-egyszer.
A köridők azonban fokozatosan javultak, a délelőtti nyertes, Adrian Sutil pedig folytatta remek szereplését, és tizenöt perc elteltével 1:19.031-es idővel vezette a tabellát.
 
A Ferrarisok azonban hamar megfosztották a német versenyzőt képzeletbeli koronájától, Fernando Alonso hét tizeddel autózott jobb időt Sutilnál, Felipe Massa pedig besorakozott csapattársa mögé.
Fél óra elteltével Mark Webber autójára került fel legelőször a szuperlágy keverékű abroncs, de az eső vészesen közeledett, majd nemsoká meg is érkezett.
 
A csúszós pályán nem csak az ausztrál sodródott ki, de Vitantonio Liuzzi, és Heikki Kovalainen is, sőt Sebastian Vettel majdnem bent is ragadt a kavicságyban.
 
Néhány perc elteltével újra javultak a körülmények, és ezzel együtt a köridők.
Az első helyért Mark Webber és Fernando Alonso között folyt az adok-kapok előszőr 1:17-es majd 1:16-os időkkel. A két csapattárs sem tétlenkedet, először Felipe Massa, majd Sebastian Vettel is közbeszólt, Webber pedig gyorsan a negyedik helyen találta magát.
 
Tíz perccel a leintés előtt Lewis Hamilton is kihajtott a pályára, csapattársa Button ekkor még csak a 14. helyen állt, így valószínűleg Silverstone-i küszködés után, mostanra sem sikerült még tökéletesíteni az új kipufogórendszert.
 
Az élen ekkor Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Felipe Massa, Mark Webber, Nico Rosberg és Michael Schumacher sorrend alakult ki, és ez már nem is változott a leintésig. 
Hamilton mindössze tíz kört tudott megtenni a pályán, de még így is felzárkózott Schumacher mögé a hetedik helyre, bár legjobb ideje majd nyolctizeddel maradt el az élen záró Alonso mögött. 
 
 
Második szabadedzés eredménye:
 
 
első szabadedzés eredménye: 
 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

ferrari f1 fernando alonso szabadedzés hockenheimring német nagydíj formula-1