2010. sze 24.

Red Bull uralom a szingapúri második szabadedzésen

írta: FormaNet
Red Bull uralom a szingapúri második szabadedzésen

A második szabadedzés kezdetére Szingapúr már teljes sötétségbe burkolózott, a hőmérséklet azonban nem változott, a versenyzők továbbra is 30 fokos melegben folytatták a munkát.

Mindössze néhány percet kellett várni az első mért körre, a sort Jaime Alguersuari nyitotta 1:50.637-es idővel, ami már ekkor bővel felülmúlta Mark Webber délután legjobb körét, de még ez is csak a kezdet volt, hiszen a pályaviszonyok a továbbiakban már folyamatosan javultak.
 
A Ferrari most megcserélte pilótáinál a beállításokat, és az első szabadedzéssel ellentétben most Felipe Massa kapott F-csatornát, Fernando Alonso pedig a nélkül hajtott ki a pályára.
 
Az 1:50-es időhatárt Jenson Button lépte át elsőnek, de nem kellett sokat várni, a brit példáját lassan majd minden versenyző követte.
 
Félórával az edzés kezdete után a két Red Bull állt az élre Sebastian Vettel és Mark Webber sorrendben.
Később a szuperlágy abroncsokon Jenson Button is élvezhette egy rövid ideig az elsőséget, de hamarosan újra a vörös bikák uralták a pályát.
 
Fernando Alonso 20 perccel a leintés előtt a 17-es kanyarnál megcsúszott, és miután leállt a motor, a spanyol kiszállt autójából, így idő előtt befejezte a pénteki tréninget. Hasonlóan járt Adriann Sutil is még a tréning elején, csak vele az a 10-es kanyar babrált ki. A német pilóta autójának bal első kerékfelfüggesztése eltört, így mindössze 11 kört tudott teljesíteni.  
 
Alonso ideje, még a korai kiszállás ellenére is elegendő volt a negyedik helyre, ugyanis a hajrá már nem tartogatott sok izgalmat, mivel a többség a hosszú etapokat gyakorolta.
Így végül az élen a két Red Bull zárt Sebastian Vettel és Mark Webber sorrendben, a harmadik legjobb időt autózó Jenson Button pedig már egy másodperces hátrányban volt Vettel legjobb idejéhez képest.
 
Második szabadedzés eredménye: 
 
 
 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 szabadedzés sebastian vettel szingapúri nagydíj