2010. okt 05.

Utolsó hazai versenyére készül a Bridgestone

írta: FormaNet
Utolsó hazai versenyére készül a Bridgestone

Az idei Formula-1-es szezon 16. futamát rendezik a hétvégén, a jelenlegi gumiszállító, a Bridgestone hazájában, Suzukában.

A verseny a japán gumigyártó számára több tekintetben is nagy jelentőséggel bír. Ha csak mint gumigyártót vesszük figyelembe, a suzukai pálya önmagában is óriási kihívás, a pálya adottságaiból, a hirtelen irányváltásokból, és nagy sebességű kanyarjaiból adódóan.  
A jó eredményhez nagyban hozzájárul a helyesen megválasztott gumitaktika, mivel a pálya komoly próbatétel elé állítja az abroncsokat. A gyár a kemény és a lány keveréket viszi a versenyre.
 
A cég számára a versenynek érzelmi, és promóciós vonatkozása is van, hiszen ez lesz az utolsó alkalom, amikor a F1-ben hazai piacon szerepelnek, és ezt az utolsó látogatást komoly promóciós munkával szeretnék emlékezetessé tenni.
A cég – a legtöbb pilótával, csapattal egyetértésben – úgy véli, Suzuka az egyik legnagyobb kihívást jelentő pálya. Nagyon bíznak abban, hogy a hazai közönség nagy számban látogat el a versenyre, és abban is, hogy milliók nézik majd az egész világon. A nagyszabású hazai promóció így hozhatja a Bridgestone-nak az elvárt eredményt.
 
Hirohide Hamashima a Bridgestone Motorsport fejlesztési igazgatója így nyilatkozott utolsó hazai versenyükről:
 
Suzuka egy csodálatos pálya, az egyik legnagyobb kihívás a pilóták, a mérnökök, és a gumik számára egyaránt. Tavaly meg kellett találnunk azt a tökéletes tapadást, amit a pálya keleti oldalán az új burkolat, és a nyugati oldalon a régi burkolat különböző felülete megkíván a gumiktól. A pálya 8-as vonalvezetése mind a négy abroncsot egyformán komoly igénybevételnek teszi ki. Nagyon fontos lesz a helyes beállítás, amely segíti a gumik tapadását a gyors irányváltások és tempós kanyarok során. Suzuka a Bridgestone Formula-1-es gumik a hazája, 14 évvel ezelőtt itt kezdtük el a fejlesztéseket, és a teszteket, így számunkra nagyon komoly érzelmi kérdés is a hétvégi jó verseny, ami az utolsó szereplésünk a Formula-1-ben, hazai közönség előtt.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

bridgestone japán nagydíj suzuka