2010. okt 12.

Az FIA zöld utat adott a Koreai Nagydíjnak!

írta: FormaNet
Az FIA zöld utat adott a Koreai Nagydíjnak!

Habár az elmúlt hetekben többen is - köztük Bernie Ecclestone - komolyan kétségbe vonták, hogy október 24-én megrendezésre kerülhet az első Koreai Nagydíj, az aggodalmaknak ezennel vége, ugyanis a mai napon a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan is megerősítette, hogy a létesítmény készen áll a király-kategória fogadására.
 
 
Az FIA versenyigazgatója Charlie Whiting a hétfőn kezdődő két napos pályabejárás után, ma elégedetten nyilatkozott a látottakról, és elmondta, hogy a létesítmény megkapja a versenyhez szükséges pályalicenszet.
 
A verseny promótere, Yung Cho Chung üdvözölte az FIA jóváhagyását, és biztos benne, hogy a nagydíjra óriási lesz az érdeklődés az országban.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy az FIA elégedett az elvégzett munkálatokkal, így a Korea International Circuit első alkalommal köszöntheti a Forma-1 közösségét. A KIC a legmagasabb szabványoknak megfelelően épült, és országunk autósportjának központja lesz. Hiszünk abban, hogy a Koreai Nagydíj jelenléte, hazánkban óriási érdeklődést gerjeszt  majd sport iránt."
 
Tegnap már megjelent néhány légifelvétel a pályáról, amiből látszik, hogy az utolsó aszaltréteget már lefektették, ám a pálya körüli infrastruktúra még továbbra sem száz százalékos.
 
A Formula-1-es csapatok már a szuzukai versenyhétvégén is bizakodásukat fejezték ki az FIA pozitív visszajelzésével kapcsolatban. Elsősorban a McLaren, hiszen a csapat még nem mondott le a világbajnoki címről, és a pontversenyben való felzárkózás tekintetében nekik nagyon rosszul jött volna, ha Charlie Whiting úgy dönt, hogy egy verseny kikerül az idei programból.
A csapatok tisztában vannak azzal, hogy az infrastruktúra talán nem lesz tökéletes, de ahogy a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn is elmondta: a legfontosabb szempont, hogy a biztonságos versenyzéshez szükséges feltételek adottak legyenek.


szöveg:FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

f1 charlie nagydíj fia formula1 koreai whiting