2010. okt 22.

A második szabadedzés legjobbja Mark Webber lett

írta: FormaNet
A második szabadedzés legjobbja Mark Webber lett

Délután a világbajnoki pontversenyt vezető Mark Webber bizonyult a legjobbnak az új pályán, míg egyik legnagyobb riválisa Fernando Alonso a második-, a délelőtti tréning legjobbja, Lewis Hamilton pedig a harmadik helyen zárt.

A Koreai Nagydíj délutáni szabadedzésén ismét ideális időjárási viszonyok fogadták a mezőnyt, és természetesen az aszfalt minősége is sokat javult.

Nem nagy meglepetésre a versenyzők gyorsan munkához láttak, és a kritikák is folytatódtak. Sok versenyző ugyanis arra panaszkodott, hogy nem lehet belátni az utolsó kanyart, így nehéz észrevenni, hogy az előtte haladó kocsi éppen a bokszba tart-e.

Az előző tréninghez hasonlóan most is a Toro Rosso versenyzője, Jaime Alguersuari gurult ki először a pályára, és egy kicsúszással megspékelve ugyan, de feljegyezte az első mért kört (1:49.539)

Alig telt el néhány perc, és a többség már követte is Alguersuari példáját, és az edzés kezdete után 20 perccel már csak a két Hispániának nem volt mért ideje.
Bruno Senna még délelőtt futómű hiba miatt csúszott ki, így a javítás valószínűleg nem fejeződött be időben.
Csapattársa Sakon Yamamoto sem volt szerencsésebb, ugyanis a 16-os kanyarban túl lendületesen hajtott rá a rázóköre. Az autó megpördült, majd ott maradt a pálya közepén, így néhány percre piros zászló szakította meg az edzést.

Az újraindításkor ismét nagy lett a forgalom a pályán, ekkor még még mindenki a kemény keverékeken folytatta a munkát, ám hamarosan előkerült a lágyabb opció is.
Az élen folyamatosan változott a sorrend, félórával a leintés előtt az első négyes Lewis Hamilton, Felipe Massa, Mark Webber és Fernando Alonso volt.

Jenson Button is egy hosszabb pihenőre kényszerült, ugyanis autója egyszercsak füstölni kezdett a bokszutcában. Nagy gond nem lehetett, mert a tavalyi világbajnok az utolsó pár percben már újra a pályán volt.

Miközben Button pihent, előkerültek a lágy keverékek, és ennek köszönhetően elsőként Sebastian Vettel ment 1:40 alá, majd belelendült Lewis Hamilton és Mark Webber is, és hamarosan már 1:38-as köridők szerepeltek az első helyeken.
És még ez sem a végső határ volt, ugyanis a világbajnokság éllovasa nem sokkal ez után 1:37.942-es körével átvette a vezetést.

Ezt már egyik rivális sem tudta felül múlni, így az ausztrál veterán lett a második szabadedzés legjobbja. Mögötte Fernando Alonso és Lewis Hamilton zárt a képzeletbeli dobogós helyeken, majd őket követte Robert Kubica, Jenson Button és Felipe Massa. A Red Bull német üdvöskéje csak a hetedik lett, majd másfél másodperccel elmaradva csapattársa mögött.

Második szabadedzés eredménye:
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 nagydíj formula 1 red bull koreai mark webber második szabadedzés yeongam