2010. okt 22.

Hamilton volt a legjobb a Koreai Nagydíj első edzésén

írta: FormaNet
Hamilton volt a legjobb a Koreai Nagydíj első edzésén

Bár a világbajnoki címért küzdő öt versenyző közül Lewis Hamilton tette meg a legkevesebb kört a mindenki számára egyformán ismeretlen koreai aszfaltcsíkon, ennek ellenére ő bizonyult a "legjobb tanulónak" a versenyhétvége első gyakorlásán.

Magyar idő szerint hajnal háromkor, kezdetét vette az első Koreai Nagydíj.

A délelőtti szabadedzésen az időjárásra nem lehetett panasz, a levegő hőmérséklete 18, a pályahőmérséklet 24 Celsius fok volt, amikor a mezőny megtette első, installációs köreit az új aszfalton.
 
Ahogy arra számítani lehetett, a pálya rendkívül poros és csúszós volt, így többen is panaszkodtak a csapatrádión. Jaime Alguersuari legfőképp a hármas szektort találta veszélyesnek, míg a veterán Jarno Trulli közölte csapatával, hogy még soha nem találkozott ennyire csúszós pályával.
 
A yeongami pálya legelső mért körét –nagyjából az edzés kezdete után 20 perccel- a Toro Rosso versenyzője, Jaime Alguersuari jegyezhette (2:16.178), majd nem sokkal ezután Michael Schumacher lépte át elsőként a kétperces időhatárt 1:53-as körével.
A top csapatok versenyzői közül elsőként Felipe Massa lendült munkába F-csatorna nélkül, és természetesen a piszkos aszfaltot ő sem hagyta szó nélkül.
 
A csúszós pálya végül csak egyetlen „áldozatot” követeltek Bruno Senna személyében. A brazil a hetes kanyarban sodródott ki, és az esetet autójának hátsó felfüggesztése bánta.
 
A folyamatosan javuló körülményeknek köszönhetően egyre jobb idők születtek, és az öt világbajnok esélyes versenyző közül, Fernando Alonso kivételével mindenki megvillantott egy-egy leggyorsabb kört, ám negyed órával a tréning vége előtt a két Williams foglalta el a tabella első két helyét.
 
Az utolsó percekben is folyamatosan változott a sorrend, előbb a két McLaren ugrott az élre, végül hárman is befurakodtak közéjük., így a Koreai Nagydíj első szabadedzésének legjobbja
Lewis Hamilton lett (1:40.887), majd őt követte Robert Kubica, Nico Rosberg, Sebastian Vettel és Jenson Button az első öt helyen.
A két Ferrari csak a 12. és 15. helyen zárt Felipe Massa és Fernando Alonso sorrendben, míg a világbajnokság éllovasa, Mark Webber (Hamiltontól másfél percre lemaradva) a hetedik lett.
 
Első szabadedzés eredménye:
 
 
 Második szabadedzés: 7.00-8.30-ig
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 lewis hamilton első szabadedzés koreai nagydíj yeongam