2010. nov 06.

A vizes pályán Kubica volt a kvalifikáció előtti szabadedzés legjobbja

írta: FormaNet
A vizes pályán Kubica volt a kvalifikáció előtti szabadedzés legjobbja

Robert Kubica az utolsó percekben futotta meg a harmadik szabadedzés legjobb idejét, és ezzel megelőzte az addig élen álló Sebastian Vettelt. A harmadik Lewis Hamilton lett, majd őt követte a két Ferrari, Felipe Massa és Fernando Alonso sorrendben.

A Brazil Nagydíj versenyhétvégéjének utolsó szabadedzésére már megérkezett az előre jelzett eső, és bár az edzés kezdetére alábbhagyott (végül el is állt) de a pilóták még vizes aszfalton, és extrém esőgumikon kezdték meg a munkát.
A virgines Timo Glocknak nyitotta a sort, de az 1:25-ös körét, honfitársa, Nick Heidfeld hamarosan túlszárnyalta két másodperccel jobb idejével, majd sorra érkeztek a többiek, és a folyamatosan javuló pályaviszonyoknak köszönhetően a köridők is egyre jobbak lettek.
 
Negyed óra után már lassan mindenki intermediate-re váltott, és előbújtak a „nagyok” is. Előbb a két Ferrari, bérelte ki az első két helyet, majd Sebastian Vettel 1:19-es idejével az élre ugrott, mögé pedig Lewis Hamilton zárkózott fel.
Az utolsó percekben Robert Kubica lendült bele a gyorskörökbe, a lengyel előbb a két Ferrari közé furakodott be negyedik helyre, majd az első helyen álló Sebastian Vettelt is megelőzte.
Kubica legjobb köre több mint háromtized másodperccel volt jobb a Red Bull német versenyzőjénél.
Jenson Button csak a kilencedik lett, a mindössze hat kört teljesítő Mark Webber pedig csak a 11. helyen zárt.
 
A harmadik szabadedzés eredménye:
 

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 robert kubica szabadedzés brazil nagydíj interagos