2010. nov 07.

106 nagydíj után, a Red Bull Racing felért a csúcsra

írta: FormaNet
106 nagydíj után, a Red Bull Racing felért a csúcsra

A Red Bull Racing alakultára még nehéz napok várnak, ám a mai napon valószínűleg az ünneplésé lesz a főszerep, hiszen a csapat tavalyi remek formáját folytatva, hatodik F1-es szezonjában, összességében a 106. versenyén, Brazíliában végre felért a csúcsra.


Christian Horner csapatfőnök a verseny utáni percekben nem nagyon találta a megfelelő szavakat örömében:
"Nehéz szavakba önteni azt, amit most érzek. Nagyon boldog vagyok, és a csapat is. Fantasztikus eredményt értünk el, és mindvégig bíztunk magunkban. Az újabb kettős-győzelem bizonyítja, hogy maximálisan elkötelezettek vagyunk, és egy remek autó van a kezünkben. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki a csapat sikeréért dolgozik és dolgozott. Nagy utat tettünk meg, és nagyon boldogok vagyunk. Az utolsó futam előtt ez most óriási lökést ad nekünk, hiszen még esélyesek vagyunk az egyéni címre is. "

 
 
 
 
 
 
Adrian Newey:
"Ez egy fantasztikus év számunkra, és mi mindvégig hittünk  a képességeinkben. A középmezőnyből egészen idáig jutottunk, ez óriási teljesítmény az egész csapattól. Már tavaly is hasonló helyzetben voltunk, de sajnos a dupla diffúzorral nem voltunk elég gyorsak a szezon elején, ezért végül üres kézzel távoztunk. Természetesen a győzelem is fontos, de mi trófeákat akartunk. Most egy futammal a szezon vége előtt megvalósultak a céljaink, és ez újabb lökést ad nekünk Abu Dzabira. Idén az autónk gyorsabb mint tavaly, de sok problémánk volt, ami miatt pontokat vesztettünk. Koreában nagyon rossz versenyt zártunk, de felálltunk a padlóról, és Brazíliában megmutattuk, hogy képesek vagyunk ismét nyerni. Ez egy fantasztikus eredmény. Mondhatjuk, hogy már kezdetek óta a csapattal vagyok, és fantasztikus érzés, hogy sikerült velük is felérnem a csúcsra. Nehéz most mindenkinek köszönetet mondani, de a szezon végén meg fogjuk tenni."

A verseny utáni nyilatkozatokban természetesen a két versenyző is gratulált csapatának, bár rájuk még nagy feladat vár Abu Dzabiban.

Sebastian Vettel: "Nagy nap ez a számunkra. Végig uraltuk a versenyt, és egy újabb kettős győzelmet szereztünk, amivel közelebb kerültünk a világbajnokság éllovasához, és nem mellesleg megszereztük a konstruktőri címet. Ez az első számunkra, és nagyon  boldog vagyok. A csapatnál mindenki megérdemli a sikert, és ez most méltó jutalom számukra. Remek érzés, és ez a cím számomra is az első a Formula-1-ben. Úgy gondolom, hogy még mindig esélyes vagyok az egyéni címre. Ez a győzelem most nagyon fontos volt, hiszen 25 pont járt az első helyért, a különbségeket pedig tudjuk. Nem kívánok semmi rosszat Fernandónak, de nem lennék bánatos, ha Abu Dzabiban füstölni látnám a Ferrariját. "

 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull christian horner adrian newey konstruktőri világbajnoki cím