2010. nov 09.

Hamilton Mark Webberre tette a voksát

írta: FormaNet
Hamilton Mark Webberre tette a voksát

Lewis Hamilton egy interjúban elmondta, ha ő nem lehet világbajnok, legszívesebben az ausztrál Mark Webbert látná a bajnokok között. 

Az éllovasok közül a McLaren pilótája érkezik a legkisebb – inkább csak matematikai – eséllyel a szezonzáró Abu Dzabi Nagydíjra.
Ahhoz, hogy a brit versenyző világbajnok legyen először is meg kell nyernie a versenyt, és ha ez sikerül, még akkor is nagyon sok feltételnek kellene teljesülnie. Hamilton ez estben is csak akkor lehet bajnok, ha miközben nyer, Fernando Alonso nem szerez pontot, míg Mark Webber maximum nyolc pontot, Sebastian Vettel pedig maximum 15 pontot szerezhet ahhoz, hogy a brit pilóta másodszor is világbajnok legyen. Nem csoda tehát, hogy a fogadó irodák 1:100-hoz teszik Lewis Hamilton világbajnoki esélyeit. 
 
Természetesen a 2008-as év világbajnokát nem olyan fából faragták, hogy feladja a küzdelmet, de tisztában van körülményekkel, és lehetőségeivel, és annak ellenére szurkol Webbernek, hogy a Szingapúri Nagydíjon az ausztrállal történt ütközés miatt veszített rengeteg pontot, ami most a végjátéknál igen csak hiányzik. 
 
Hamilton nem a 2007-es Alonso-incidens miatt szavazna Webberre, hiszen elmondása szerint kapcsolatuk azóta már szinte barátinak mondható a spanyollal. A bajnoki tabella negyedik helyezettje mindössze a Red Bull egész éves állhatatos munkáját, és Mark Webber rendkívüli teljesítményét csodálja.
„Szeretném azt látni, hogy Mark nyeri meg a világbajnokságot. Ő egész évben remek munkát végzett, annak ellenére - amit ő is már elmondott- , hogy nem a legjobb a pozíciója csapatánál.  Félelmetes a munkabírása, teljesen le vagyok nyűgözve. Vettel nyilvánvalóan nagyon gyors, és Fernando is jó munkát végzett az idény második felében, így még bármelyikük lehet bajnok.”- vélekedett a mclarenes pilóta.
 
Hamilton azt is hozzá tette, hogy egyik pilótának sem fog félre állni. Bármi legyen is a sorrend, ő mindenképpen meg próbál nyerni Abu Dzabiban. Ez nehéz lesz - mint mondta a brit - , mert jelenleg nem a McLarent tartja a leggyorsabb autónak. A hátránya miatt nem kesereg, és nem veti senki szemére a múlt hibáit, úgy véli, még az utolsó körben is bármi megtörténhet.  

Tavaly Lewis Hamilton pole pozícióból indulhatott Abu Dzabiban (ráadásul az időmérő mindhárom szakaszát magabiztosan uralta) , és bár a kerékcserét követően Sebastian Vettelnek sikerült megelőznie, de mindaddig a második helyen haladt, amíg fékprobléma miatt csapata be nem hívta a bokszba.
Ennek tükrében nem kizárt, hogy Hamilton is főszerepet kap a bajnokság végkimenetelében.

 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 lewis hamilton abu dzabi mark webber