2010. nov 11.

1986 után, jövőre ismét feket-arany színekben pompázik a Lotus

írta: FormaNet
1986 után, jövőre ismét feket-arany színekben pompázik a Lotus

A Team Lotus névhasználata körüli botrány konzekvenciái még teljes mértékben - elsősorban a jogi vonatkozások tekintetében – le sem tisztultak, amikor is a maláj érdekeltségű csapat újabb ötlettel állt elő. Az ötletnek a külsőségek tekintetében van jelentősége, de nagyon hatásos, és valószínűleg sok F1 rajongóban ébreszt nosztalgikus emlékeket.
 
 
Az elképzelés nem más, mint hogy 2011-től a Lotus autói ismét fekete-arany színösszeállításban állnának rajthoz.
 
Fekete színű Lotusban először Emerson Fittipaldi futott 1971-ben az Olasz Nagydíjon, egy évvel Jochen Rindt halála után, majd miután szponzorként az istállóhoz csatlakozott a John Player Special (JPS) 1972-78-ig és 1981-86-ig felkerült a csapat autóira a cég aranysárga logója.
 
Érdekes egybeesés, hogy az IndyCar szériában szereplő, Lotus Motorsport (melyben a Group Lotus is érdekelt) által támogatott KV Racing Technology is, épp a minap jelentette be, hogy Takuma Sato autóját a következő szezonban (is) a hagyományos sárga-zöld színekre kívánják festeni. 
 
Erről itt olvashatsz bővebben:
http://www.irace.hu/indycar/izod-indycar-series/8561-retro-szinekkel-ter-vissza-a-lotus-2011-ben-a-kv-csapathoz
 
Az F1-es Lotus csapata azt tervezi, hogy az autódizájn kialakításában a rajongók is szerepet vállalhatnak. Az istálló marketing vezetője, Silvi Schaumloeffel elmondta, hogy számukra rendkívül fontos a rajongókkal fenntartott jó viszony, és azzal, hogy a szurkolókat is minél szélesebb körben vonják be a tervezésbe, szintén a kialakult jó kapcsolatokat szeretnék erősíteni.
Arra a kérdésre, hogy a rajongók hogyan tudnak érdemben is besegíteni a dizájn kialakításában, a marketingvezető csak annyit árult el, hogy rövidesen az istálló honlapján adnak mindenre kiterjedő tájékoztatást.
Annyit azonban már most elmondott a marketing vezető, hogy a nyertes csatlakozhat a csapathoz a 2011-es szezon első tesztjén, így élőben is megnézheti az új külsőbe öltöztetet versenygépet, és akár hosszú távú lehetőséget is kap, a csapattal való további együttműködésre, amely egy csodálatos sikertörténet kezdete is lehet.
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 lotus formula 1