2010. nov 12.

Hamilton bezavarhat a matekozásba

írta: FormaNet
Hamilton bezavarhat a matekozásba

A tavalyi évben egyik nagydíjon sem nyert akkora különbséggel időmérőt egy versenyző sem, mint Lewis Hamilton Abu Dzabiban. Akkor a brit pilóta fölényesen uralta az időmérő mindhárom szakaszát, végül majd hét tizedmásodperccel volt gyorsabb a második rajtkockát megkaparintó Sebastian Vetteltől.

Mostanában a McLaren-Mercedes autói kicsit erőtlenebbnek tűnnek így a szezonhajrára, ennek ellenére Hamilton egyelőre tovább folytatja menetelését a Yas Marina versenypályán.

Az első szabadedzésen a második legjobb időt auózta, délutánra pedig már ő volt a mezőny legjobbja.
Lewis szerint minden rendben ment, és versenyképes autó van alatta. 


Lewis Hamilton: "A Brazíliában nyújtott teljesítményünk után azt gondoltam, hogy nem lesz meg a kellő sebességünk, de a srácok remek munkát végeztek. Az új hátsó szárnyunk fantasztikusan működik, és nagyon boldog vagyok, mert az autónk valóban versenyképes. Ez egy hatalmas lökést ad nekünk. Jól éreztem magam az autóban, és élveztem az egész napot. Nagyon bizakodó vagyok a hétvégét illetően. Az biztos, hogy 120%-ot fogok nyújtani. Hiszek a csapatomban, az autóban és magamban. A kvalifikáció kemény lesz, és a Red Bull talán még mindig fél másodperces előnyben van az időmérőn, de most határozottan közelebb vagyunk hozzájuk."

Fernando Alonso mindenesetre nem bánná, ha egykori csapattársa elorozná a vörös bikák elől a pole-t, és minden bizonnyal még a futamgyőzelemért is szurkolna neki, hiszen ha a Red Bull pilóták csak második-harmadik helyen érnek célba, úgy Alonsónak elegendő egy kényelmes ötödik hely is a világbajnoki címhez. A spanyol az első napon a hatodik, illetve a harmadik legjobb időt autózta.
 

Fernando Alonso: "Úgy gondolom jól indult a hétvégénk, mivel sok kört tudtunk megtenni, és ezáltal sok adatot gyűjtöttünk, és az autó gyorsnak tűnik. Pénteken a legfontosabb az, hogy minden zökkenőmentesen menjen, miközben próbálgatjuk a beállításokat és a gumik működését figyeljük. Összességében elégedett vagyok, de még nem hoztuk ki az autóból a maximumot. Szombaton egy nagyon stabil, gyors autóra lesz szükségünk. A csapat nagyon jó munkát végez, és tudom, hogy képesek vagyunk jó eredményt elérni. Szoros időmérőre számítok. 
A Red Bull és a McLaren is nagyon gyorsnak tűnt. Remélem a McLaren jó munkát végez, és ott lesz az első rajtkockában."

Második szabadedzés eredménye:
 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 lewis hamilton fernando alonso szabadedzés