2010. nov 13.

A Red Bull uralta a szezon utolsó szabadedzését

írta: FormaNet
A Red Bull uralta a szezon utolsó szabadedzését

Sebastian Vettel és Mark Webber most sem talált méltó ellenfélre, a két Red Bull szinte mindvégig kényelmesen tartotta magát az élen. A McLaren a harmadik és az ötödik legjobb időt tudta megkaparintani, Lewis Hamilton és Jenson Button közé pedig a bajnokság éllovasa, Fernando Alonso furakodott be negyediknek.

Az idei szezon utolsó szabadedzésén az előre jósolt záporok nem érkeztek meg, így ideális körülmények - 30 Celsius-fokos hőmérséklet és 42 fokos aszfalt - fogadták a mezőnyt.
Az installációs körök után néhány perccel a kiscsapatok kezdték meg a munkát, az első mért körök Lucas di Grassi és Jarno Trulli neve mellé kerültek, mindketten 1:47-es idővel nyitottak. Húsz perc elteltével már szép sorban előbújtak a top csapatok pilótái is, közülük Mark Webber és Lewis Hamilton látott legkésőbb munkához, és a negyvenedik percben már csak Heikki Kovalainen neve mellett nem szerepelt idő. A finn valószínűleg nem lustaságból nem tudott időben kigurulni a Lotusszal.
 
Az éllovasok közül elsőnek Fernando Alonso autózta a mezőny legjobbját, de nem sokáig élvezhette az első helyet, a két Red Bull természetesen villámgyorsan hátratessékelte a spanyolt, majd hamarosan már a két McLaren foglalta el a harmadik-negyedik helyet. A ferraris visszacsúszott egészen a hetedik helyig, de az utolsó 10 percre az új szuperlágy abroncsokon felugrott Vettel mögé másodiknak, míg csapattársa Felipe Massa még az új gumikkal sem tudott tempót tartani az élen állókkal.
Nem csak a Ferrarik, de a többiek is felkészültek a hajrára, így a tűzijáték ismét az utolsó pár percre maradt, ám a bikákkal továbbra sem birkózott meg senki.
A mezőnyből egyedül Vettel és Webber futott 1:40-es időt, és a harmadik helyen záró Hamiltonra már több mint fél másodpercet vert az osztrák csapat ifjú titánja.
Alonsonak a negyedik legjobb időt sikerült elérnie, míg Massa csak a 12. lett.
A Renault párosa közül Vitalíj Petrov jobb eredményt ért el csapattársánál Robert Kubicánál (6. és 9. hely), míg a Mercedesnél a naplementés körözést rendkívül izgalmasnak találó Michael Schumacher futott jobb időt (Schumi: 7, Rosberg: 8)
 
Harmadik szabadedzés végeredménye:
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull abu dzabi harmadik szabadedzés sebatian vettel