2010. nov 24.

Kobajasi - Talán azért előzök ennyit, mert keskenyek a szemeim és nem látom a többieket

írta: FormaNet
Kobajasi - Talán azért előzök ennyit, mert keskenyek a szemeim és nem látom a többieket

Kamui Kobajasi első teljes szezonját töltötte idén a király-kategóriában, és semmi kétség, a japán versenyző az idei év egyik legnagyobb meglepetése. Az idény első felében ugyan meglehetősen sok technikai problémával küzdött csapata, a Sauber, ennek ellenére a fiatal tehetség nem egyszer megvillanotta különleges képességeit. A Japán Nagydíj után mindenki róla beszélt, és ez nem is csoda, hiszen hazai közönsége előtt parádézó versenyző az 53 körös futam alatt öt látványos előztést is bemutatott, és ezzel jócskán rácáfolt azokra a nyafogásokra, hogy a Formula-1-ben ma már nem lehet előzni. A formula1.com az idei évről, és a jövőről faggatta a japán tehetséget.


Kérdés: Hogyan foglalnád össze a szezont?

Kamui Kobajasi: Sok örömünk és bánatunk is volt ebben a szezonban, de összességében úgy vélem, hogy egy jó évet zártunk. Eleinte rengeteg problémával küszködtünk, és nagyon nehéz volt megtalálni a helyes irányt, hiszen manapság már nincs lehetőség év közben a tesztelésre. Ennek ellenére sokkal erősebben zártuk a szezont. A csapat nagyszerű munkát végzett, amiért szeretnék mindenkinek köszönetet mondani.

K: Miben sikerült a legtöbbet fejlődni?
 
KK: Úgy gondolom minden területen nagyon sokat fejlődtem, hiszen ha újonc vagy akkor ez mindig így van. 

K: Mi volt a legszebb pillanat a 2010-es évben?
 
KK: Azt hiszem Japánban egy nagyon érdekes versenyem volt, ami számomra és a japán rajongók számára is egy nagyon szép élmény. 

K: És mi volt a legrosszabb?

KK: Ez a Kanadai Nagydíj volt, amikor saját hibámból szenvedtem balesetet már az első körben.

K: Mi a titka az előzéseknek?
 
KK: Mint minden japánnak, nekem is keskenyek a szemeim, így nem látom a többieket

K: …és komolyan?
 
KK: Nincs semmilyen különösebb titok, ha úgy érzem, hogy tudok előzni, akkor egyszerűen megteszem. Ez minden.

K: 2011-re mi a kitűzött cél?
 
KK: A célom, hogy lehetőleg egyszer se hibázzak a következő szezonban. Mindemellett remélem, hogy egy jó autónk lesz, amivel képesek leszünk rendszeresen pontokért harcolni.

K: Hogyan telik majd a téliszünet?
 
KK: Van még néhány találkozó Japánban, amelyen részt veszek, majd hamarosan visszautazok Abu Dzabiba, a Ferrari Word ünnepségére. Ezután Balin pihenek két hetet, de természetesen közben folyamatosan edzek is.

K: Ha most kívánhatnál valamit egy jó tündértől, mi lenne az?
 
KK: Ez egy egyszerű kérdés. Japánban a Manga filmekben van egy úgynevezett ’ahová akarsz, oda mész’ ajtó. Te eldöntheted, hogy hová szeretnél menni, és ha belépsz ezen a különleges ajtón, akkor már ott is vagy. Egy ilyen nagyon jó lenne. Szeretnék egy csodaszép házat valahol, talán egy szigeten, és minden este ott lefeküdni.

 
 
 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 kamui kobajashi