2010. nov 27.

RoC - Schumacher és Vettel páros továbbra is verhetetlen

írta: FormaNet
RoC - Schumacher és Vettel páros továbbra is verhetetlen

2007-ben, amikor Sebastian Vettel először vett részt a RoC-on, előtte felhívta telefonon rutinos versenyzőtársát, Schumachert, hogy mégis adjon már neki néhány jó tanácsot. Akkor a német legenda mindössze annyit válaszolt: „Érezd jól magad." Ez a tanács annyira jól bevált a német duónak, hogy azóta egyszer sem találtak legyőzőre, és immár zsinórban negyedik alkalommal nyerték meg a Nemzetek Kupáját.


A nyolc csapat közül az elődöntőbe Franciaország és Nagy-Britannia, valamint Németország és Benelux államok párosai küzdöttek meg a döntőbe jutásért.
Nagy-Britanniát képviselő kétszeres brit túraautó bajnok, Janson Plato egy VW Sciroccóval diadalmaskodott a Formula-1 négyszeres világbajnoka, Alain Prost felett, míg a háromszoros túraautó világbajnok, Andy Priaulx pedig Sebastien Loeböt győzte le egy Porsche911-gyel.

Németország a saját csoportjában ugyan majdnem elvérzett, de az angolokhoz hasonlóan, a döntőbe már könnyedén menetelt. Michael Schumacher a ROC-Car volánja mögött ülve nyerte meg a csatát a tavalyi World Series by Renault bajnoka, Bertrand Baquette ellen, majd Sebastian Vettel diadalmaskodott a kétszeres Porsche Supercup bajnoka, Jeroen Bleekemolen ellen a KTM X-Bow-val.

A tavalyi évhez hasonlóan tehát ismét Nagy-Britannia és Németország döntőre került sor, ami  végül három  „körösre” sikerült.  
Schumacher a KTM X-Bow-val könnyedén megnyerte a csatát Plato ellen, ám Vettelnek nem feküdt igazán az Audi R8 LMS, így  Priaulx-nak köszönhetően Anglia kiegyenlített. 
A mindent eldöntő csatát végül Schumi és Priaulx vívta a ROC-Carral, és a Formula-1 hétszeres világbajnoka szelte át elsőként a célvonalat.
 
A nyerő páros, és Andy Priaulx
 
 
Vasárnap 13.00 órától a Bajnokok Tornájával folytatódik a két napos rendezvény
 
Bajnokok Tornája csoportok:
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória




 

Szólj hozzá

of champions race michael schumacher sebastian vettel nemzetek kupája