2010. dec 01.

2011-es hivatalos nevezési lista

írta: FormaNet
2011-es hivatalos nevezési lista

Már hónapok óta nyilvánvaló, hogy az idén nem lesz a tavalyihoz hasonló hatalmas pilótavándorlás a király-kategóriában. Az FIA kedden kiadott 2011-es hivatalos nevezési listájából ez most már egyértelműen látható. A top csapatoknál semmi nem változik, vagyis Felipe Massa „leváltása” körüli találgatásoknak is vége. Néhány hely azonban még kiadó, elsősorban a kisebb alakulatoknál, de egy-egy értékesebb (pl. Renault) ülésben is reménykedhetnek még a szerződés nélküli pilóták.

Összességében tíz szabad hely van a listán, bár ebből néhány már biztosan elkelt. Például a Toro Rosso ugyan még hivatalosan nem nevezte meg versenyzőit, de Sebastien Bueminek, és Jaime Alguersuarinak is szerződése van a következő évre.

Több csapatnál névváltoztatás is történt: A Sauber F1 Team immár megszabadult a BMW előtatgtól, a tisztázatlan névhasználati jogok ellenére a Lotus egyelőre Lotus Teamként van feltűntetve,  a Virgin pedig az orosz sportautó-gyárnak köszönhetően, Marussia Virgin Racingként sorakozik fel a rajtrácsra 2011-ben.
 
Egyelőre egy újonc pilóta található a foghíjas mezőnyben: a Sauber F1 Team 17-es számú autóját az idei GP2-es szezon ezüstérmese, a mexikói származású Sergio Perez vezeti jövőre, de riválisának, a GP2 idei bajnokának, Pastor Maldonadónak a szerződése is szinte biztosra vehető Frank Williams csapatánál.
 
2011-es Formula-1-es nevezési lista
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Red Bull Racing 
1. Sebastian Vettel
2. Mark Webber
 
Vodafone McLaren Mercedes
3. Jenson Button
4. Lewis Hamilton
 
Scuderia Ferrari Marlboro
5. Fernando Alonso
6. Felipe Massa
 
Mercedes GP Petronas F1 Team
7. Michael Schumacher
8. Nico Rosberg
 
Renault F1 Team
9. Robert Kubica
10.
nincs megnevezve
 
AT&T Williams
11. Rubens Barrichello
12.
nincs megnevezve - szerdán a Williams hivatalosan is bejelentette Pastor Maldonado szerződtetését.
 
Force India F1 Team
14. nincs megnevezve
15.
nincs megnevezve
 
Sauber F1 Team
16. Kamui Kobayashi
17. Sergio Perez
 
Scuderia Toro Rosso
18. nincs megnevezve
19.
nincs megnevezve
 
Team Lotus
20. Jarno Trulli
21. Heikki Kovalainen
 
HRT F1 Team
22. nincs megnevezve
23.
nincs megnevezve
 
Marussia Virgin Racing
24. nincs megnevezve
25.
nincs megnevezve
 
A 2010-es év versenyzői közül hivatalos bejelentésre, avagy szerződésre vár Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari (Toro Rosso), Adrian Sutil és Vitantonio Liuzzi (Force India), Timo Glock és Lucas di Grassi (Virgin) Nico Hülkenberg (Williams), Vitalíj Petrov (Renault), Bruno Senna, Karun Chandhok, Christian Klien, Sakon Jamamoto (Hispánia), Pedro de la Rosa, Nick Heidfeld (Sauber)
Ebből a névsorból néhány versenyzőnek biztosan búcsút mondhatunk. Többek közt Bruno Senna helyzete is egyre reménytelenebbnek tűnik, miután a Lotus marad az idei párosításnál, a Hispánia pedig nem titkoltan nyolc-, és tíz millió eurós nagyságrendű összeget kér egy-egy ülésért. 

  

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 fia rajtrács 2011 es szezon nevezési lista