2010. dec 04.

Egyenesbe került a 2011-es Ausztrál Nagydíj

írta: FormaNet
Egyenesbe került a 2011-es Ausztrál Nagydíj

Tegnap az Ausztrál Motorsport Szövetség (CAM) és az Ausztrál Nagydíj szervezői, a Grand Prix Corporation közötti tárgyalások sikeresen befejeződtek be, a Formula-1-es futamot illetően.
 

Mint arról az Abu Dzabi Nagydíj előtt pár nappal beszámoltunk, pénzügyi ellentétek miatt veszélybe került a szigetország 2011-es Formula-1-es nagydíja.
 
A tegnapi napon a CAM elnöke, Andrew Papadopulos azonban bejelentette, hogy a szervezet megállapodott a nagydíj szervezőivel, és szerződésben rögzítették, hogy több mint 700 jól képzett tisztviselővel támogatják a március 24-27 között megrendezésre kerülő rangos sporteseményt.
 
Az elnök elmondta, hogy ezzel biztosítják a futam megrendezését, és annak zökkenőmentes lebonyolítását, mind a szervezés, mind a biztonság tekintetében.
A képzett szakembergárda komoly tapasztalatokkal járulhat hozzá a verseny sikeréhez, mint ahogy ezt 1985 óta teszik, az Adelaide-i verseny óta.
A CAM örömét fejezte ki, a megállapodás kapcsán, és mindent megtesznek a sikerért, hiszen a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező stáb hozzájárulása elmaradhatatlan az ország legrangosabb sportrendezvénye kapcsán.
 

A megállapodás számtalan előnyt jelent a CAM több mint 50 ezer főt számláló tagságának is. Például az Australian Grand Prix Corporation exkluzív kedvezményeket nyújt a CAM tagoknak a belépők vásárlásakor, a partner autó klubok listája felkerül a CAM honlapjára. Ezen kívül a rendezvény alatt számtalan helyszínt és eseményt is látogathatnak a klubtagok az Albert Parkban külön belépő nélkül, valamint a CAM által szervezett nemzeti bajnokságok nyertesei a rendezvény idején felvonulnak a pályán, ezzel is emelve az egyéb motorsport rendezvények ismertségét és rangját. 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória 

Szólj hozzá

f1 cam formula 1 melbourne ausztrál nagydíj