2011. jan 06.

A McLaren különleges kiállítással készül a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra

írta: FormaNet
A McLaren különleges kiállítással készül a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra

Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a Bahreini Nagydíj szervezői valami extra, különleges programmal turbózzák fel a versenyhétvégét. Ez idén sem lesz másként, és a versenypálya vezetője kedden elárulta mi lesz az idei év meglepetése.

2008-ban például egy Ferrari kiállítással kedveskedett a létesítmény a helyszínre látogató nézőknek, ahol számos legendás konstrukciót sorakoztatott fel a maranellói alakulat.
Egy évvel később Bernie Ecclestone Formula-1-es autógyűjteményét csodálhatta meg a nagyközönség. A különleges magángyűjteményben olyan ritkaságok tartoznak, mint például egy 1937-es Mercedes W125, amely a maga idejében verhetetlen volt, vagy az a Ferrari Tipo 375-ös, amivel az argentin José Froilan Gonzalez a Ferrari első futamgyőzelmét ünnepelte az 1951-es Brit Nagydíjon, és összességében több mint húsz hasonló autócsodát láthattak az érdeklődők, a lenyűgöző kiállításon.
A tavalyi évben pedig  a szervezők a Formula-1 világbajnokait hívták meg a szezonnyitó versenyhétvégére, és összesen 18 bajnok tartott látványos felvonulást egykori autójával a szahíri aszfaltcsíkon.

Idén a McLaren rajongók örülhetnek, ugyanis a wokingi alakulat kiállítása lesz látható egész hétvégén. A csapat azt ígéri, hogy egy különleges történelmi utazásban lesz részük a múzeum látogatóinak, ahol természetesen felsorakoznak majd a legendás világbajnok konstrukciók is.
 
Senna utolsó világbajnok autója, az MP4/6 bizonyára ott lesz Bahreinben

 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 mclaren formula 1 szahír bahreini nagydíj