2011. jan 08.

A McLaren egy átmeneti autóval kezdi meg a munkát - Autóbemutatók

írta: FormaNet
A McLaren egy átmeneti autóval kezdi meg a munkát - Autóbemutatók

A Vodafone McLaren Mercedes pénteken bejelentette, hogy az MP4-26 bemutatójára február 4-én kerül sor Berlinben. Mivel az első kollektív teszt már három nappal előtte, február 1-én megkezdődik Valenciában, ezért a csapat egy átmeneti autóval gurul majd pályára.

A hírek szerint a tavalyi évhez hasonlóan, most is a tesztpilóta, Gary Paffett kezdi meg a munkát, és az új Pirelli abroncsok mellett már az új aerodinamikai elemeket teszteli majd, az MP4-25 továbbfejlesztett változatán. Ezzel az átmeneti megoldással a wokingiak idei konstrukciója további plusz napokat tölthet a szélcsatornában, míg a valenciai teszteken az elsődleges cél, hogy adatokat gyűjtsenek arról, hogyan működik együtt a Pirelli abroncs az autóval. 

Ez nagy bátorság a McLaren mérnökök részéről, hiszen év közben már nincs lehetőségük tesztelni a csapatoknak, ezért a többség nagyon fontosnak tartja, hogy időben elkészüljön az új konstrukció, hogy szezonkezdés előtt minél több adatot gyűjtsenek, és elvégezzék a még szükséges változtatásokat. De mivel a szabályok idén nem változtak radikálisan, ezért az átmeneti megoldással nyert néhány „bónusz” nap, akár nyerő is lehet.
A 2010-es szezonra való felkészülés során egyébként a Red Bull-Racing is hasonló megoldást alkalmazott 

Az első kollektív teszten a Force India, a Virgin és a Hispánia Racing  is a 2010-es kocsit veti be, sőt ez utóbbi kiscsapat valószínűleg csak az utolsó tesztre, március elejére készül el idei autójával.

A Ferrari összeszerelő részlegéhez pénteken érkezett meg a 288-as kódjelű új karosszéria, így amíg a pilóták a (jövő héten kezdődő) 21. Wrooomra készülnek, addig a mérnökök és a szerelők már az idei karosszérián dolgozhatnak. A 2011-es Ferrari bemutatójának pontos dátumát még nem jelentette be a gárda, egyelőre annyit lehet tudni, hogy január utolsó hetében, Maranellóban leplezik le az idei konstrukciót.

Eddig bejelentett autóbemutatók:
 
Scuderia Ferrari Marlboro - január utolsó hete
Lotus Renault F1 Team -  Január 31.
Telmex Sauber F1 Team - Január 31.
Scuderia Toro Rosso - Február 1.
Vodafone McLaren Mercedes - Február 4. 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

ferrari f1 mclaren hispánia formula 1 virgin force india autóbemutatók