2011. jan 10.

Ma kezdődik a Ferrari rendezvénye, a Wrooom!

írta: FormaNet
Ma kezdődik a Ferrari rendezvénye, a Wrooom!

A mai nappal kezdetét veszi a Ferrari és a Ducati által szervezett, öt napig tartó Wrooom 2011.

A Madonna di Campiglio síparadicsomban immár 21. alkalommal kerül megrendezésre a médiaesemény. Tavaly Fernando Alonso érkezése volt a rendezvény fénypontja, idén minden bizonnyal a ducatis színekben először bemutatkozó kilencszeres motoros világbajnok, Valentino Rossi kapja majd a főszerepet.

A Ducati már évek óta erre az eseményre időzíti hivatalos csapatbemutatóját, és itt rántják majd le a leplet idei versenygépükről is. Kedden egy hivatalos sajtótájékoztatóm keretein belül Rossit, és csapattársát Nicky Haydent faggathatja majd a média az idei célokról, majd csütörtökön a Ferrari két versenyzője, Fernando Alonso és Felipe Massa beszélnek majd az előttük álló idényről.

Közben persze a szórakozás sem maradhat el, sőt a két csapat rendszeresen szervez egy háziversenyt a pilóták között. A srácok a síelés és a snowboardozás mellett gokartban és jégraliban is összemérik tudásukat, így most idén létrejön a várva várt Rossi-Alonso párbaj.
Vállsérülése miatt a síelést és a snowboardozás a Doktor ugyan kénytelen kihagyni, de négy keréken bizonyára megpróbál majd revansot venni Alonso egykori kijelentése miatt.
A sztori még a 2006-os évre nyúlik vissza, amikor Alonso kissé lekicsinylően nyilatkozott a motorsportok legnagyobb kategóriájáról, és azt találta mondani, hogy ha ő rajthoz állna a MotoGP-ben, akkor biztosan rögtön az első ötben végezne. Valentino Rossinak sem kellett több, és kitalálta, hogy mérjék össze tudásukat Formula-1-es autóban, motoron, és egy rali autóban, de a spanyol akkor nemet mondott az „ajánlatra”.

Most azonban a január 10-15-ig tartó Wrooom-on a Ducati és a Ferrari versenyzői összecsapnak majd gokartban, valamint egy Fiat 500 Abarth volánja mögött. Persze ez a minden évben megrendezett háziverseny leginkább a versenyzők szórakozását szolgálja. A program szerint a verseny január 14-én (pénteken) lesz.
 
tavalyi csapat: Nicky Hayden, Casey Stoner, Fernando Alonso, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella

szöveg: FormaNet, Varga Vikória

 

Szólj hozzá

ferrari f1 alonso formula 1 rossi ducati wrooom