2011. jan 17.

Egy új törvény miatt aggódnak a brit csapatok

írta: FormaNet
Egy új törvény miatt aggódnak a brit csapatok

A brit székhelyű Team Lotus ügyvédje a napokban aggodalmát fejezte ki az áprilisban, Nagy-Britanniában életbe lépő új megvesztegetési törvény kapcsán, amiért a jövőben akár tíz év börtönbüntetés is kiszabható.


A szponzorok, és a csapatok közti kapcsolat ugyanis nem csak abban merül ki, hogy a támogatás összegéért cserébe reklámfelületet kap egy cég. Az alakulatok egyéb ajándékokkal (ingyen belépők, ingyenes szállodai ellátás és egyéb, a csapat rendezvényeihez tartozó szórakoztató programok) is kedveskednek szponzoraiknak.
A Lotus ügyvédje, Jeremy Courtenay-Stamp úgy véli, hogy az áprilisban életbelépő törvény szerint ezek a plusz, üzleten kívüli juttatások már megvesztegetésként is értelmezhetőek. 

Az új törvény miatt a szponzorok is aggódnak, de nem szeretnék a támogatásokat csökkenteni, ugyanakkor azt sem szeretnék, hogy az eddigi kialakult juttatások elmaradjanak. 
A törvény szellemiségét figyelembe véve a brit székhelyű csapatok szerint így még nehezebb lesz további nagyvállalatokat bevonni a száguldó cirkuszba, ami a mostani gazdasági helyzetben egyébként sem könnyű feladat. 

Három brit székhelyű csapat már jelezte, hogy ha szükséges, akkor lobbiznak a brit igazságügyi miniszternél a törvény pontosítása ügyében, annak érdekében, hogy továbbra is megfelelően alkalmazhassák a szponzori megállapodásokat. 
 

 

 

szöveg: FormaNet, Varga Vikória

Szólj hozzá

f1 lotus szponzoráció formula 1