2011. jan 31.

A Team Lotus bemutatta idei autóját, a T128-at

írta: FormaNet
A Team Lotus bemutatta idei autóját, a T128-at

A február elsején megkezdődő kollektív tesztek előtti napon, hétfőn, három istálló is bemutatja idei konstrukcióját. Közülük elsőként a Team Lotus leplezte le 2011-es versenyautóját, a T128-at, amely a valenciai tesztek második napján gurul majd pályára.

Az első képeket a T128-ról a csapat saját online magazinjában mutatta be. Már első pillantásra nyilvánvaló, hogy az új autó más irányvonalat képvisel, mint elődje, és sokkal inkább hasonlít a mai, modern formula-1-es autókhoz.

A Lotus név körüli viták miatt a csapat az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy folytatja a már hagyományosnak számító típusszámozást, ezért a már korábban bejelentett TL11 helyett, maradtak a T128-as elnevezésnél. "Továbbra is a történelmet képviseljük, bár ez már egy új korszak, de folytatjuk tradíciókat" - magyarázta Tony Fernandez a döntést.

A Maláj alakulat a középmezőnyt célozta meg a 2011-es idényre, és ennek érdekében a Renault V8-as erőforrásaival és a Red Bull sebességváltó rendszerével vágnak neki a szezonnak. A csapatfőnök, Tony Fernandez, és a műszaki igazgató, Mike Gascoyne véleménye szerint a T128 elérheti a kitűzött célt.
 
Mike Gascoyne
"Azt gondolom, hogy ez az autó minden területen hasonlít a top csapatok versenyautóihoz. Célunk, hogy ne csak az újoncoknak jelentsünk kihívást, hanem a mezőny összes csapatának, és azt gondolom, hogy ez egy elérhető cél."
 
Tony Fernandes
"A T128 bemutatása nagy előrelépést jelent a Team Lotus számára. Az egész csapatnak szeretnék köszönetet mondani kemény munkájukért, és szeretném megköszönni a Renault és a Red Bull Technology óriási segítségét, amely biztosítja számunkra az előrelépést."
 
Képek
 

 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 2011 autóbemutató team lotus t128