2011. jan 31.

Valenciában bemutatkozott a Sauber C30 is

írta: FormaNet
Valenciában bemutatkozott a Sauber C30 is

Hétfőn 11 órakor a valenciai pályán bemutatkozott Peter Sauber csapatának idei modellje is, a C30-as. A csapat két pilótája, Kamui Kobayashi és Sergio Perez rántotta le a leplet az új konstrukcióról. 

A  tavalyi modell továbbfejlesztett változata már a KERS köré lett megépítve, és a csapat már a energia visszanyerő rendszerrel kezdi meg a 2011-es szezont.

2010-benmeglehetősen sok technikai problémával kellett megküzdeniük a versenyzőknek, és a mérnököknek, így nem meglepő, hogy Peter Sauber elsősorban abban bízik, hogy a C30-as megbízható és erős lesz.

Peter Sauber

„A legfontosabb célunk, hogy a 2011-es szezonban rendszeresen a pontszerző helyeken zárjunk, és feljebb lépjünk a bajnokságban. 2010-ben sok problémával találtuk szembe magunkat. A Ferrarival közösen azon dolgoztunk, hogy kiküszöböljük az év eleji hibákat. Ez alatt az idő alatt sajnos sok pontot vesztettünk, de később már voltak szép eredményeink, például a Magyar nagydíjon, ahol mindkét versenyzőnk értékes pontokat szerzett."
 

A csapat technikai igazgatója, James Key rendkívül büszke az eredményre, melyet szponzorokban nem bővelkedő alakulat elért.

James Key

"A célunk az volt, hogy maximálisan alkalmazkodjunk az új szabályokhoz. Már a 2010-es szezon közben is folyamatosan dolgoztunk az C30-ason, és büszkék lehetünk, mert a nehéz gazadasági helyzet ellenére már az első teszten itt lehetünk."

Képek

 

Videó

Szólj hozzá

f1 valencia formula 1 sauber c30 autóbemutató