2011. feb 04.

A McLaren is felfedte idei versenyautóját, az MP4-26-ot

írta: FormaNet
A McLaren is felfedte idei versenyautóját, az MP4-26-ot

A top csapatok közül a Vodafone McLaren mutatta be utolsóként 2011-es versenyautóját, az MP4-26-ot.A keddtől csütörtökig tartó valenciai teszteken még a tavalyi konstrukcióval gyűjtötték az adatokat a versenyzők, ezután pedig a csapat máris Berlin felé vette az irányt, és pénteken délben megtörtént a különleges bemutató.

 

A megszokottól eltérően, ugyanis a wokingi gárda nem leleplezte idei versenyautóját, hanem a szerelők a nagyközönséget is bevonva (akik az alkatrészeket adogatták) rakták össze az MP4-26- ot. Az utolsó két darabbal természetesen Lewis Hamilton és Jenson Button érkezett, majd miután minden a helyére került, már teljes  valójában is megmutatta magát a 2011-es modell, amelytől minkét versenyző világbajnoki címet remél.

Már első pillantásra is feltűnik néhány radikális változás a 2011-es versenygépen, többek közt a motorborítás, ahol a felső légbeömlő nyílást megduplázták a mérnökök, valamint az autó oldalszekrénye - az L-alakú légbeömlőkkel – is egyedire sikeredett.

Lewis Hamilton

"Már a kezdetektől részt vettem a fejlesztésben, és mindvégig nagyon optimista voltam. Szakembereink professzionális munkájának köszönhetően bízom benne, hogy már az első versenyen is a győzelemért harcoljunk. Persze ilyenkor még nehéz bármit is jósolni, mivel még egy métert sem tettünk meg az új autóval, de reméljük, hogy egy erős szezon vár ránk. Tavaly nem alakultak jól a dolgok számunkra, de tanultunk a hibákból. A célunk természetesen az, hogy világbajnokságot nyerjünk, és ez természetes, hiszen nem is gondolhatunk másra, minthogy mindkét trófeát elhódítsuk."

Jenson Button

 

"Az idén sok minden más lesz, hiszen tavaly óta már teljesen beilleszkedte a csapatba, és nagyszerűen érzem magam, és ami a legfontosabb, hogy most az elejétől kezdve résztvettem a fejlesztésekben. Valenciában nagyon jól működtek a Pirelli abroncsok, ezért bizakodó vagyok, és tudom, hogy az idei autó jobban fekszik majd a vezetési stílusomnak. Célom, hogy visszaszerezzem az 1-es rajtszámot, hiszen mindenki tudja milyen fantasztikus érzés, ha a Te autódon van az 1-es szám. Bízom abban, hogy ez idén sikerülni fog, és minden tőlem telhetőt meg is teszek annak érdekében, hogy csapatom gyarapítsa trófeáinak számát."
 
Az új autó már jövő héten kedden, Barcelonában pályára gurul Garry Paffettel a volánnál, hogy néhány rendszer-ellenőrzést végrehajtsanak rajta. Ezután a csütörtökön kezdődő jerezi tesztek első napján pedig Lewis Hamilton kapja meg az Mp4-26-ot.
 

 

Képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

berlin f1 mclaren formula 1 autóbemutató mp4 26