2011. feb 05.

Sok sikert Sir Frank Williams! - Hivatalos, februártól tőzsdén a Williams

írta: FormaNet
Sok sikert Sir Frank Williams! - Hivatalos, februártól tőzsdén a Williams

Tegnap (2011.02.04. péntek) este fél nyolckor a Williams F1 Team kommunikációs irodája által küldött sajtóközleményben megerősíti, az általunk is már többször megírt tőzsdei pénzügyi tranzakció tényét. Az elektronikus levélben megküldött közlemény teljes egészében így szól:

 
"Nem adható, nem bocsájtható én nem publikálható közvetlen vagy közvetett módon olyan magánszemélyek részére, akik az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, vagy Japánban élnek."
 
 
 
A Williams F1 Frankfurti Tőzsdei kibocsájtása
 
"2011. február 4. Grove, UK. A Williams Grand Prix Holding PLC (Williams) megerősíti azon szándékát, hogy elindítja első nyilvános kibocsájtását (IPO) a Frankfurti Értéktőzsdén. A svájci székhelyű Bank am Belleuve AG jár el, mint egyedüli és kizárólagos globális koordinátor a papírok forgalmazásában.
 
Az ajánlat 27,39 százalékot tartalmaz, ami 2.739. 383 részvényt jelent, névleges értéken angol fontban számítva, 0,05-el számítva minden egyes részvényt, és 330.000 túljegyzési opciót is tartalmaz. Sir Frank Williams továbbra is többségi tulajdonosa, főrészvényese, és csapatvezetője marad az AT&T Williams Team-nek
 
A jegyzés várható kezdete 2011. február 09., és a kötések tervezett befejezése 2011. február 28. Az első kereskedési nap az Entry Standard-nek megfelelően a Frankfurti Értéktőzsdén várhatóan 2011. március 02. A jegyzés(részvény) végleges árfekvése várhatóan 2011. február 09. és 28. között kerül nyilvánosságra.
 
A Williams az egyik legsikeresebb csapat a Formula-1 történelmében. 1977-ben alapította Sir Frank Williams és Patrick Head, és azóta kilenc konstruktőri és hét egyéni világbajnoki címet nyertek. A Williams aktívan részt vesz a Formula-1 technológiák alkalmazásában a civil ipari területeken, azzal a céllal, hogy oktatási programokkal fejlessze az energiatakarékosság lehetőségeit, és nemzetközi szinten elősegítse a közúti biztonságot.
 
A Williams továbbra is független konstruktőre marad a Formula-1-nek, mint azt tette a megalakulásának több mint harminc éve óta, és célja a tulajdonosi (IPO) struktúra további fenntartása a jövőben is. Az ajánlat egyedülálló lehetőséget teremt a befektetőknek, hogy részt vegyenek, az egyre fejlődő globális iparágban.
 
A jegyzésekben kizárólagossággal a svájci székhelyű Bank am Belleuve működik közre globálisan. A németországi jegyzéseket a Baader Bank koordinálja. Ausztriában a GBR Financial Services and Online Brokers DAB (germany) és a Brokerjet (Austria) lesz az eladások megbízottja.
 
Az IPO (részvénycsomag) nyilvános ajánlattételt tartalmaz Németország, az Egyesült Királyság, Ausztria és Svájc felé, és privát kihelyezést intézményi befektetők számára Németországba, Ausztriába, Svájcba, az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába, Japánba és Ausztráliába."
 
Ennyi volt a sajtóközlemény tárgyszerű, a konkrét tőzsdei megjelenésre vonatkozó része. A Williams kommunikációs irodája azonban kiemelten fontosnak tartotta, a közleményt „jegyzetekkel” kiegészíteni.
 
 A jegyzetek egyértelműen tartalmazzák azokat a kitételeket, melyek a részvények megvásárlásának lehetőségeit korlátozzák. Egyértelművé teszik, hogy az elektronikus levélben megküldött nyilatkozat, nem tekinthető ajánlattételnek, és nem kínálja fel a részvényeket a címzettek számára megvásárlásra. Továbbá egyértelműen rögzíti, hogy az ajánlattétel a kibocsájtáskor sem jelent ajánlattételt a már felsorolt régiókban élő magán személyek és magánkézben lévő cégek számára. Ezen régiókban csak a közintézmények számára érhetőek el a Williams részvényei, de akkor sem nyilvános tranzakció keretében.
A jegyzet tartalmazza azokat a tőzsdei szabályokat, melyek lehetővé teszik, hogy a részvények elsősorban szakmai befektetők kezébe kerüljenek, és a „stróman cégek” kiszűrése miatt azt is előírja, hogy a részvények vásárlásakor, a vételi szándékkal egyidejűleg, a vásárló teljes adatvizsgálaton is átesik. A végleges ajánlattétel tartalmazni fog bizonyos jövőre vonatkozó vállalati elképzeléseket, és stratégiákat, melyek szándékként értelmezhetőek, és a megvalósulásuk bizonyos kockázatokat is magukban hordoznak.
 
Sir Frank Williams csapata tehát a gazdasági stabilitás érdekében kénytelen volt megtenni ezt a lépést, de a közleményből, és a jegyzetek tartalmából egyértelműen kiolvasható, a további komoly elkötelezettség, a száguldó cirkusz felé.
 
 
 
 
 
 
 

Sok sikert Sir Frank Williams!    

 
 
Szöveg:FormaNet, Varga Viktória  
Szólj hozzá

f1 részvény tőzsde forma1 sir frank williams williams f1 team frankfurti tőzsde