2011. feb 06.

Kubica az idén már nem ül versenyautóba

írta: FormaNet
Kubica az idén már nem ül versenyautóba

Robert Kubica vasárnap délelőtt súlyos baleset szenvedett, miután Skoda Fábiájával nagy sebességgel lesodródott az útról egy raliversenyen. A legsúlyosabb sérüléseket a szalagkorlát egy darabja okozta, amely a kicsúszást követő ütközés során befúródott az utastérbe.

Hosszú várakozás, és találgatások után a Lotus Renault hivatalos közleményéből kiderült, versenyzőjük többszörös törést szenvedett jobb karján, kézfején és a lábán.
 
Ezt követően Kubica menedzsere, Daniel Morelli a Santa Corona kórház előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, az orvosok mindent megtesznek azért, hogy a szerencsétlenül járt pilóta jobb karjának funkcióit teljesen rendbe hozzák. Az izmok működésének helyreállítása több órás műtétet vett igénybe.
 
A több mint hét órás operáció vasárnap késő este fejeződött be.
A műtétet vezető Dr. Igor Rossello elmondása szerint a műtét jól sikerült, de a következő egy hétben a lengyel versenyző még az intenzív osztályon marad. Nagyjából ugyanennyi napot vesz igénybe az is, hogy kiderüljön, Kubica a jövőben tudja-e majd használni a karját. 
A professzor szerint ha minden rendben lesz, a teljes felépülés akkor is minimum egy évet vesz igénybe.
 
Dr. Mario Igor Rossello
 
„A helyzet kétségtelenül nagyon komoly. A páciens karját majdnem amputálnunk kellett, és a törött csontokat újra kellett építenünk. Ezután az idegek és az izmok működésén dolgoztunk, és az operáció sikeres volt. Nem tudom megjósolni, hogy mi történik a következő hetekben, de optimista vagyok. Várnunk kell egy hetet, hogy megtudjuk, túléli-e a keze a balesetet. A versenyzők általában gyorsabban regenerálódnak, és csodákra képesek, de jelenleg úgy gondolom, hogy legalább egy évbe telik mire teljesen rendbejön.”
 
 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá