2011. feb 07.

A Virgin is bemutatta idei versenyautóját

írta: FormaNet
A Virgin is bemutatta idei versenyautóját

Hétfőn délelőtt a BBC stúdiójában, Londonban bemutatkozott az idén már többségében orosz tulajdonban lévő Marussia Virgin Racing 2011-es modellje, a MVR-02.

A csapat Timo Glockkal, és az újonc Jerome d' Amborsióval vág neki az idei szezonnak, és céljuk a középmezőny megszorongatása.

Timo Glock úgy véli, hogy ez nem egy lehetetlen küldetés, bár a pilóta szerint a három másodperces különbséget még biztosan nem sikerült teljes egészében ledolgozniuk. Ugyanakkor bízik benne, hogy nem csak a Hispániával és a Team Lotusszal lesznek versenyben, de a Toro Rosso pilótáit is maguk mögé utasíthatják a szezon végére.

Glock csapattársa, a belga újonc egyelőre még óvatos célokat tűzött ki maga elé, de a célbaérés, és a rutinosnak számító csapattárs tempójának tartása mellett, azért a pontszerzés is szerepel 2011-es álmai között.

A technikai vezető, Nick Wirth is bizakodó, annak ellenére, hogy a csapat konstrukciója nélkülözni fogja a KERS rendszert. 

Nick Wirth:

„Sokkal több időnk volt az idei autó megépítésére, és sokkal tapasztaltabbak vagyunk, mint 12 hónappal ezelőtt. A CFD technológia területén, a télen megdupláztuk a kapacitásunkat, ami egy nagyon jó döntésnek bizonyult. Az új modell mindenképp előrelépést jelent számunkra.” 

 Képek:

 
 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 autóbemutató marusia virgin racing mvr 02