2011. feb 09.

Nyilvános a Williams részvényeinek jegyzési árfolyama, Bernie Ecclestone is megszólalt

írta: FormaNet
Nyilvános a Williams részvényeinek jegyzési árfolyama, Bernie Ecclestone is megszólalt

Ma délelőtt a Williams F1 Team kommunikációs irodája által küldött sajtóközleményben tájékoztatta a média képviselőit, hogy a mai naptól elindul részvényeinek jegyzése.


A közlemény így szól:

A Williams F1 Team 24-29 euró árkategóriában indítja részvényeinek jegyzését, mely az árképzést figyelembe véve, középárfolyamon 265 millió euró bevételt jelent.
Az ajánlat 27,39 százalékot tartalmaz, ami 2.739. 383 részvényt jelent, névleges értéken angol fontban számítva, 0,05-el számítva minden egyes részvényt, és 330.000 túljegyzési opciót is tartalmaz. 
A részvény középárfolyama 26.5 euró. A Williams a kereskedéssel (feltételezve a teljes eladást) 265 millió eurót tőkésít. A túljegyzési opció további 72.5 millió eurót jelent.
Az ajánlat a következő három év profitjára vonatkozik. 2010-es év végén a csapat tartalékja 24.8 millió font volt.
2011-re a szponzori támogatás teljes körűen megoldott, kiegészülve a stabil kereskedelmi jogokból származó bevételekkel. 
A csoport két vállalkozást jelent: A Formula-1-es istállót, és az új vállalkozást, a Williams Hybrid Powert.
A fejlődés számunkra nagyon fontos, mind a szellemi tulajdon, mind a világklasszis technológiák tekintetében. További részvényeket nem bocsátunk ki, a meglévő részvényeket értékesítjük a befektetők irányába. Az IPO növekedési képessége vonzó, de a tulajdonosi struktúra változatlan marad. Sir Frank Williams továbbra is többségi tulajdonosa, főrészvényese, és csapatvezetője marad az AT&T Williams Team-nek
A cég helyzete nyilvános, és a szponzori támogatások által pozitív. Egyedülálló lehetőséget kínálunk, egy globális sportba való befektetéshez, hozzájárulva a sikerekhez. A Williams erős és szilárd pénzügyi háttérrel rendelkezik, és az elmúlt három évben nyereséges volt. A 2011-es költségvetés teljes mértékben rendelkezésre áll. 

A közleményben a csapatfőnök, Frank Williams elmondta, hogy az IPO új korszakot jelent az alakulat történelmében. "Független konstruktőrként a jövőnket biztosítják ezek a részvények, valamint megalapozzák további fejlődésünket."

Adam Parr elnök-vezérigazgató a következőket nyilatkozta: "Az elmúlt évben azon dolgoztunk, hogy biztosítsuk a csapat hosszú távú jövőjét a szériában. Ez most egy jó alkalom arra, hogy biztosítsuk a Williams önálló konstruktőri jövőjét ebben a gyorsan fejlődő ágazatban."

Természetesen a FOM elnöke, Bernie Ecclestone is megszólalt az ügylettel kapcsolatban.
"Több mint negyven éve ismerem Frank Williams-t. Csapatát mindig is nagyon hatékonyan vezette, és sosem akarta, hogy az alakulatot egy autógyár, vagy egy nagyvállalat átvegye. Egész életében támogatta a Formula-1-et, mint ahogyan ezt Patrick Head is tette. Szeretném, ha minél több Frank és Patrick lenne. Ha tudok, akkor én is vásárolni fogok a részvényekből"- nyilatkozta Ecclestone sokat sejtetően.

Az alakulat a jövőben is elkötelezett a környezetbarát, energiatakarékos technológiák felé, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Porsche-val, illetve a Sainsbury’s-el, való együttműködés, ahol ezeket a technológiákat a közúti alkalmazásra adoptálják.

A jegyzés a mai napon (február 9.-én) kezdődik, és a tervek szerint február 28-án ér véget. A Frankfurti értéktőzsdén való megjelenés első napja, várhatóan március 2. A végleges árfolyam február végén lesz nyilvános.
 
A sajtónyilatkozat még egyéb, a részvényekre vonatkozó számadatokat is tartalmaz.

 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

Szólj hozzá

f1 williams részvény tőzsde formula 1