2011. feb 17.

Péntekre halasztották a GP2 mai edzését, a bahreini zavargások miatt

írta: FormaNet
Péntekre halasztották a GP2 mai edzését, a bahreini zavargások miatt

A Bahreinben zajló tüntetések csütörtökre újabb halálos áldozatokat követeltek. A híradások szerint a helyi rendfentartó erők könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatták szét a Manama főterén táborozó tömeget, és további két halálos áldozatról, illetve ennél jóval több súlyos sérültről számolt be reggel a CNN.

A GP2 Ázsia sorozatának mezőnye ma már a szahíri versenypályán körözött volna, hiszen a második forduló éppen ezen a hétvégén esedékes. A fennálló politikai feszültség miatt azonban biztonsági okokra hivatkozva a szervezők úgy döntöttek, hogy a mai edzésprogramot péntekre halasztják, hiszen az orvosi személyzetre most Manamában nagyobb szükség van.
A hírek szerint jelenleg a szállodát sem hagyhatják el a versenyzők.

Időközben, az FIA elnöke, Jean Todt is megszólalt a Bahreini Nagydíj veszélyével kapcsolatban.
"Mindig igyekszem nem túlreagálni a problémákat. Először is meg kell tudnunk, hogy mi a valóság, hiszen a híradások sokszor túlreagálják a történteket. Meg kell várnunk, hogy Bahreinben javul-e a helyzet, ehhez az első lépcső a hétvégén megrendezésre kerülő GP2-es verseny lesz. Természetesen az FIA legfontosabb feladata hogy a biztonságot szem előtt tartsa, de ebben a pillanatban még felesleges túlzottan aggódni"- vélekedett a francia szakember, aki jelenleg Dublinban, egy új közlekedésbiztonsági kezdeményezésen vesz részt.
 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 gp2 bahreini nagydíj