2011. feb 21.

Hivatalos! Törölték a bahreini futamot

írta: FormaNet
Hivatalos! Törölték a bahreini futamot

Pár perccel ezelőtt hivatalosan is megerősítették, hogy elmarad a szezonnyitó Bahreini Nagydíj.


A bahreini futamot rendező Bahrain International Circuit szóvivője délután bejelentette, hogy az idei f1-es nagydíj elhalasztása mellett döntöttek, mivel jelenleg a nemzeti érdekek fontosabbak
 
Az ország koronahercege, Salman bin Hamad Al Khalifa az elmúlt hét péntekén, a társadalom minden rétegének részvételével új nemzeti párbeszédet kezdeményezett annak érdekében, hogy megfelelő megoldást találjanak a királyság rendkívül feszült belpolitikai és társadalmi problémáira. A trónörökös a döntésről telefonon tájékoztatta Bernie Ecclestone-t.
 
„Jelenleg országunk legfontosabb feladata az új nemzeti párbeszéd kialakítása. Noha Bernie Ecclestone volt olyan kegyes, hogy a kezünkbe adta a döntést a versennyel kapcsolatban, ami számunkra nagyon fontos. Most mégis úgy érezzük, a nemzeti érdekek miatt a versenyt egy későbbi időpontra kell halasztani. Szeretném hálámat kifejezni Bernie Ecclestone-nak a támogatásáért, és megértésért. Az elmúlt hetek eseményei után a prioritás a nemzeti tragédia elkerülése lett, ezeket együtt közösen kell most megoldanunk. A világ előtt kell megmutatnunk, hogy Bahrein nemzete képes újra egységessé válni.”
 
A bahreini pálya elnöke, Zayed R. Alzayani elmondta, hogy számukra a Formula-1 jelenléte nagy megtiszteltetés, és büszkék eddigi versenyeikre. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a világ megérti döntésüket, és hogy rövidesen ismét vendégül láthatják a mezőnyt.
 
Ecclestone szomorúságának adott hangot, a verseny elhalasztása miatt, de bízik benne, hogy az ország társadalmán keletkezett sebek mihamarabb begyógyulnak, és a száguldó cirkusz rövidesen újra az arab állam vendége lehet.
 
Arról egyelőre nem született döntés, hogy mikor kerülhet sor a bahreini futamra.  
 
A csapatok Barcelonában folytatják a felkészülést az idei szezonra. Következő kollektív tesz: március 8-11.
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 bahreini nagydíj szezonyitó